Museum Rolin

Museum Rolin
3, Rue des Bancs, 71400, Autun

Reflecteert de geschiedenis van 2000 jaar Autun. Het museum is, waarschijnlijk tot 2028, gesloten in verband met een verbouwing en uitbreiding. 


Het Museum Rolin is gevestigd in het huis van Nicolas Rolin (15e eeuw), de kanselier van de hertogen die de Hospices van Beaune mee heeft opgericht en veel aan liefdadigheidswerk heeft gedaan.

Het museum reflecteert de 2000 jaar oude geschiedenis van Autun die begon met de stichting van de stad door keizer Augustus. Het bezit een rijke collectie aan beeldhouwwerken, schilderijen, kunstvoorwerpen en meubels. Ook is hier een deel van de opgravingen van Bibracte te zien. De collectie is verdeeld over 20 zalen die samen drie verdiepingen beslaan. Er worden ook tijdelijke exposities gehouden.

Profiteer nog van het zomerseizoen 2022 om de collectie te bekijken. In het najaar van 2022 gaat het museum tijdelijk dicht vanwege uitbreidingswerkzaamheden. Het wordt dan verbonden met twee naastgelegen gebouwen: het oude Paleis van Justitie en de ronde gevangenis uit de 19e eeuw.