Hotel Camping sur Yonne**

Hotel Camping sur Yonne**

Peter & Annemieke Kromhout
4 Bellevault, 58800, Epiry
Bekijk in Google Maps

Kleinschalig bedrijf bestaande uit 2 authentieke Franse gebouwen. Ontvangst met Bourgondische gastvrijheid. Ideaal vertrekpunt voor prachtige wandel- en fietstochten.

Bijzonderheden: 

Wij verzorgen tevens wandel- en fietsarrangementen.


Sur Yonne is een kleinschalig bedrijf dat bestaat uit 2 authentieke Franse gebouwen waar wij u met Bourgondische gastvrijheid ontvangen. Het is het ideale vertrekpunt voor prachtige wandel- en fietstochten en biedt u een unieke vakantie in de Morvan waar rust en ruimte nog heel gewoon is.

Wij zijn Peter en Annemieke Kromhout, een Nederlands echtpaar met een Bourgondische levensstijl. Toen we in 2009 Sur Yonne kochten, vonden we precies wat we al jaren zochten, een klein hotel met een camping en een Petit Restaurant waarmee we onze passie voor koken kunnen delen met onze gasten. De kleinschaligheid past bij hoe we graag met de mensen om ons heen omgaan: persoonlijk en gastvrij! De grootte van Sur Yonne maakt dat we alles met ons tweeën kunnen doen: de zorg voor onze gasten en natuurlijk de maaltijd aan het eind van de dag.

Denkt u bij Frankrijk net als wij aan rust, ruimte, lekker eten, wijn en (actief) genieten van de natuur dan zult u het bij ons prima naar uw zin hebben.

Het hotel heeft slechts 6 kamers en 4 chaletjes en daarmee de gezellige sfeer van een Chambre d’Hôtes. U kunt kiezen voor een standaard- of luxe kamer in het oude Franse woonhuis of voor een houten chaletje op het terrein met een eigen terras en veel privacy. De standaardkamers en de luxe kamer in het oude woonhuis zijn voorzien van centrale verwarming. De chaletjes hebben elektrische kachels.

De camping ligt op een natuurlijk, iets glooiend gedeelte van ons terrein, omgeven door houtsingels en een paar prachtige grote oude eiken. U kampeert rondom een ruim veld, dat in het voorjaar in een bloementapijt verandert. Uw kinderen hebben ruimte genoeg om zich prima te vermaken. Wilt u liever zonder kampeeruitrusting reizen dan kunt u bij ons terecht in één van onze ingerichte tenten, bestaande uit 2 kampeerbungalows en 1 Vrijbuitertent. De oude boerenschuur huisvest het camping sanitair.

In de boerenschuur bevinden zich het restaurant en de bibliotheek. Op het krijtbord noteren we iedere dag het Menu du Terrior. We stellen het menu samen uit de klassiekers van de Franse keuken. Voor het drie-gangen menu gebruiken we het liefst verse streekproducten en producten uit eigen tuin. Koken is onze passie en dat vindt u terug in ons menu. U kunt gezamenlijk aan de lange tafel of met z’n tweeën of het gezin aan een eigen tafeltje eten. De bibliotheek is een gezellige ruimte met veel boeken, diverse spelletjes en speelgoed voor de (kleine) kinderen. U vindt hier ook informatie over de omgeving en veel beschreven wandel- en fietstochten.

Maison du Bois Tordu is een gezellig vakantiehuis met een magnifiek uitzicht over de Morvan. Het is zeer comfortabel ingericht, heeft een eigen tuin met een groot privéweiland van 1 hectare en is geschikt voor 4 à 6 personen. Het ligt op slechts 500 meter van Hotel Camping sur Yonne , waar wij tevens eigenaren van zijn, waardoor u tijdens het seizoen gebruik kunt maken van alle faciliteiten, zoals bijvoorbeeld het ‘Menu du Terroir.