Friterie Sparky (Nederlandstalig)

Friterie Sparky (Nederlandstalig)

11 Route de Chaumont (D965), 21570, Brion sur Ource (lieudit Champ-au-Cheveau)

Geen French Fries, maar echte Belgische frieten met kroketten of frikandellen in het noorden van Bourgondië.


Toen haar Vlaamse ouders Rony en Terry de Coster zich na hun pensionering definitief wilden vestigen in hun vakantiehuisje in het noorden van Bourgondië, verhuisde Kavita de Coster mee om daar een eigen zaak op te zetten. Het werd een frituur. Samen met Rony volgde ze in België een opleiding van een jaar tot frituuruitbater voordat ze in 2018 Friterie Sparky opende. De naam Sparky verwijst naar de hoofdpersoon uit de kinderboeken die Kavita schrijft.

De frituur is gevestigd in een voormalig treinwachtershuisje langs de doorgaande weg tussen Châtillon-sur-Seine en Chaumont. Er worden echte Belgische frieten, dus geen French Fries, gemaakt. Dat gebeurt op de traditionele manier: twee keer op verschillende temperaturen bakken zodat ze op z’n lekkerst zijn. Op het menu staan verder typisch Belgische en Nederlandse snacks zoals frikandellen, vleeskroketten, kaaskroketten, garnaalkroketten, satés, gehaktballen en burgers. Als dessert zijn er vers gebakken Brusselse wafels en huisgemaakt ijs.

Gasten van Friterie Sparky kunnen hun bestelling meenemen of ter plekke opeten, eventueel met een Belgisch biertje of een Crémant de Bourgogne uit de streek. ’s Zomers kan dat op het terras met uitzicht over de wijngaarden en de velden.

De frituur is van woensdag tot en met zondag geopend van 12.00 tot 14.00 uur en van 18.00 tot 21.00 uur. Voor grotere groepen wordt aangeraden om te reserveren.