In de voetsporen van Hugues de Semur

In de voetsporen van Hugues de Semur

semur-en-brionnais
Bekijk in Google Maps

Een tweedaagse wandeling van Semur-en-Brionnais naar Cluny, in de voetsporen van de beroemde abt Hugues de Semur die 1000 jaar geleden werd geboren.


In 1024 werd Hugues de Semur geboren. Hij was 60 jaar abt van Cluny, breidde de orde uit over heel Europa en bouwde een gigantische kerk.

Ter gelegenheid van zijn 1000e verjaardag wordt er op zaterdag 8 en zondag 9 juni een tweedaagse wandeltocht georganiseerd van zijn geboorteplaats Semur-en-Brionnais naar Cluny. 

De route is bewegwijzerd en eventueel kan men ook voor één van beide dagen inschrijven.

De eerste etappe, op 8 juni, is van Semur-en-Brionnias naar Charolles (32 kilometer). Daar worden de wandelaars bij aankomst ontvangen met een bezoek aan de priorij.

De tweede dag, op 9 juni, lopen ze van Charolles naar Cluny (32,6 kilometer) waar hen ’s middags een animatie rond Saint Hugues wacht.

De wandeltocht gaat zoveel mogelijk over landwegen door de Brionnais, de Charolais en de Clunisois.

Het vertrek is op beide dagen rond 8.00 uur. ’s Ochtends vroeg (rond 5.30 uur) zijn er vanaf de aankomstplaats voor die dag shuttles naar de vertrekplaats zodat de deelnemers aan het einde van de wandeling meteen door kunnen naar hun eigen auto.

Eventuele overnachtingen dient men zelf te regelen. Er kunnen maximaal 1.024 personen meedoen. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dat kan via de website van de organisatie (www.marchehuguesdesemur.fr). 

De kosten bedragen € 15 per etappe en € 25 voor beide dagen. De shuttles kosten € 10 per persoon per rit.