29 mei - 1 juni
Vier dagen om kennis te maken met de gastronomische specialiteiten van de Grand Morvan en Bourgondië.
De Journées Gourmandes van de Grand Morvan en Bourgondië, in Saulieu, zijn bedoeld om de gastronomische specialiteiten uit dit deel van Frankrijk onder de aandacht te brengen.
Vier dagen lang kunnen bezoekers de streekproducten ontdekken, een hapje eten in één van de vier restaurants en kookdemonstraties bekijken.
Maak er kennis met heerlijke kaasjes, patisserie, honing, confituren, Charolais rundvlees, peterselieham, slakken en nog veel meer Bourgondische lekkernijen. Uiteraard zijn ook wijnhuizen en bierbrouwerijen aanwezig.
Er zijn meer dan 90 stands met heel veel lekkernijen en non-food artikelen. Daarnaast zijn er ongeveer 20 kunstenaars en ambachtslieden aanwezig.
Op donderdag en zaterdag is de openingstijd van 10.00 tot 21.30 uur. Op vrijdag en zondag van 10.00 tot 19.00 uur. De toegang bedraagt € 3 per persoon. Inbegrepen in de prijs is de entree tot het Museum François Pompon.