Museum François Pompon

Museum François Pompon

3 place du Docteur Roclore, 21210, Saulieu
Bekijk in Google Maps

Een museum over de beeldhouwer François Pompon, kunst en tradities, het huis van de Morvan, heilige kunst en Gallo-Romeinse steles, en de Franse gastronomie.


Dit museum in Saulieu is genoemd naar de beeldhouwer die in 1855 in deze plaats werd geboren. François Pompon is vooral bekend door zijn elegante, gestileerde en gepolijste beelden van dieren. Hij werkte onder andere voor Auguste Rodin. Overigens is slechts een klein deel van zijn werk in Saulieu te zien.

Behalve aan het werk van François Pompon, besteedt het museum ook aandacht aan kunst en tradities, het huis van de Morvan, heilige kunst en Gallo-Romeinse steles. Verder is er een zaal gewijd aan de Franse gastronomie en de grote chef-koks Alexandre Dumaine en Bernard Loiseau die hebben bijgedragen aan de reputatie Saulieu.

Verder zijn er tijdelijke exposities. Zo wordt er van 1 mei tot 30 september 2022 in het museum werk tentoongesteld van Michel Bassompierre, een Franse beeldhouwer die eveneens gestileerde dierfiguren maakt. Zes monumentale werken van hem zijn deze zomer op een aantal plaatsen in Saulieu in de buitenlucht te zien.

Het museum is gesloten in januari en februari en op de maandagmiddagen en dinsdagen. Verder is Museum François Pompon vrijwel het gehele jaar open. Zie de website voor actuele openingstijden en toegangsprijzen.