Elegance des Volnay

Elegance des Volnay

21190, Volnay
Bekijk in Google Maps

De dames van dit wijndorp houden hun jaarlijkse Elégance des Volnay. Uiteraard met een wijnproeverij!  


In dit kleine, prestigieuze wijndorp, dat deel uitmaakt van de Côte de Beaune, zijn het de dames die de wijn promoten om de elegantie en de vrouwelijkheid ervan te benadrukken. Van de Volnay wijnen wordt gezegd dat ze “een spoortje rode lippenstift achterlaten, als de afdruk van een kus”.

Op de laatste zaterdag van juni organiseren de dames hun Elegance des Volnay. Dit jaar, op 29 juni, gebeurt dat voor de 17e keer.

Elk jaar wordt een bekende vrouw die wat heeft met wijnen uitgenodigd om de rol van presidente op zich te nemen. Deze keer is dat Paz Levinson, de sommelier van het driesterrenrestaurant Anne-Sophie Pic. In 2010 en 2014 was Paz Levinson de beste sommelier van haar geboorteland Argentinië. Ze werkte in Chili, Californië, China, Londen en Parijs.

Het programma is op 29 juni als volgt:

  • 10.00-17.00 uur: ontvangst op het Place de la Mairie voor een wijnproeverij. Zo’n 30 wijnhuizen zijn aanwezig. Sets voor de proeverij (bestaande uit een gegraveerd wijnglas, een hoed en bonnen) zijn ter plekke te koop voor € 20 per persoon.
  • 15.00 uur: vertrek vanaf het Place de la Mairie voor een wandeling onder leiding van Françoise Vannier. Zij geeft onderweg uitleg over de climats en landschappen. Deelname hieraan is enkel op inschrijving.  
  • 18.30 uur: bovenop de heuvel van Volnay plant de présidente, in de Clos d’Elegance, enkele wijnranken. Het publiek is daarbij welkom.
  • 20.00 uur: diner op het terras van de Clos Audignac, verzorgd door de chef-koks Edouard Mignot en Jérôme Brochot.  Vooraf reserveren is noodzakelijk. De kosten bedragen € 150 per persoon.

Foto: © Rozenn KREBEL - Côte-d'Or Attractivité