Ontdek bij Maison Vincent Royet tijdens een Nederlandstalige excursie hoe Crémant de Bourgogne, de mousserende wijn van Bourgondië, wordt gemaakt.
Om de 50e verjaardag van de Crémant de Bourgogne AOC te vieren, wordt op zaterdagmiddag 25 oktober 2025 in de Côtes du Couchois een speciale Crémant-excursie georganiseerd. Vlaming Tom Ceulemans (die tegenwoordig Bourgondiër in hart en nieren is) geeft dan, bij wijnhuis Maison Vincent Royet, een rondleiding met uitleg. Uiteraard inclusief proeverij! Al vast inkopen voor de feestdagen, kan er ook.
Tom Ceulemans werkte jarenlang als fysiotherapeut in België en later ook in Frankrijk. Hij besloot uiteindelijk om zijn passie voor wijnen te volgen en keerde gedurende een heel schooljaar terug naar de schoolbanken om fulltime een wijnopleiding in Beaune te volgen. Zijn praktijkervaring deed hij op bij Maison Vincent Royet waar hij enige tijd werkte. Tegenwoordig heeft hij in Couches, onder de naam Tovinea, een agentschap voor wijnen. Daarnaast richt hij zich op het wijntoerisme.
Maison Vincent Royet is een wijnhuis in de Côtes du Couchois dat sinds 1930 bestaat. Het is een hecht familiebedrijf met 13 hectaren aan wijngaarden waar kwaliteit voorop staat. Het complete productieproces, vanaf het planten van de wijnstokken tot het met het bottelen en het etiketteren van de flessen, doen ze zelf. Dat geldt zowel voor hun “stille” rode en witte wijnen als voor de mousserende Crémants. Van de Crémant de Bourgogne maken ze drie varianten: Brut (€ 9,30), Brut Nature (€ 10,50) en Rosé (€ 10). Proef ze allemaal tijdens de excursie en ontdek dat kwaliteit niet duur hoeft te zijn.
Het programma start om 14.15 uur en duurt ongeveer 2 uur. De kosten voor de rondleiding bedragen € 15 per persoon. De proeverij is gratis. Betaling kan ter plaatse met een pinpas. Vooraf aanmelden. Klik hier om naar het aanmeldformulier te gaan. Voor Maison Vincent Royet is ruime parkeergelegenheid aanwezig.