Waterval van Gouloux

Waterval van Gouloux
D977bis, 58230, Gouloux

Een kleine waterval, verborgen in de bossen. Een populaire bestemming voor bezoekers van de Morvan.


De Saut de Gouloux is een kleine waterval die verscholen ligt in de bossen. Hij is niet hoger dan 10 meter. De waterval is een populaire bestemming voor bezoekers van de Morvan. Het water komt uit de Bridier die verderop uitmondt in de Cure.

Volgens Wikipedia werd de kracht van de Saut de Gouloux oorspronkelijk benut om een watermolen aan te drijven. Ook werd de plek gebruikt voor de houtvlotterij. Het hout uit de Morvan werd via de rivieren naar Parijs getransporteerd.

Bij de parkeerplaats van de Saut de Gouloux (aan de D977bis) is een restaurant met terras aanwezig. Naast het restaurant starten twee korte wandelroutes van 800 meter, respectievelijk 1 kilometer. U loopt bij het restaurant naar beneden, naar de Cure en gaat het bos in. Iets verderop splitst de route zich in een kleine en een iets grotere ronde.

Door de Morvan zijn overigens ook langere wandelroutes uitgezet waarin de waterval is opgenomen. Het is eveneens mogelijk om vanaf die parkeerplaats direct, in vijf minuutjes, naar de waterval te lopen: steek dan de D977bis over en loop links het pad in.

Foto: ©Alain DOIRE – BFC Tourisme