Wandelen met de ezels van Menou

Wandelen met de ezels van Menou
Ânes de Menou

10, Rue du Châtelet (Plamera), 58210, Menou

Een wandeling met een ezel of een muildier in de Haut-Nivernais brengt ontspanning, vriendschap en humor.


In Menou, net buiten de Morvan, biedt de Nederlandse Karolina van de Loo wandeltochten aan met ezels en muildieren.

Leuk om helemaal zen te worden, om kinderen te trakteren op een speciaal uitstapje, te genieten van het bijzondere gezelschap van de dieren, of om zelf de picknickmand niet te hoeven dragen.

De wandeltochten, van 4 tot 10 kilometer, gaan naar keuze over het platteland en/of door het bos. Kinderen tot 35 kilo mogen onderweg op de dieren rijden. Wandelingen met kinderen zijn in principe altijd onder begeleiding van Karolina. In andere gevallen is begeleiding optioneel.

Desgewenst is het mogelijk om voor onderweg een picknick te bestellen. Voor vertrek krijgt u, in het Nederlands, uitleg over de wandeling en kunt u rustig kennismaken met Victor, Gamin, Onno of Mulus.

Victor is de clown van het gezelschap: hij doet graag alsof hij het niet begrijpt. Maar ondertussen… Gamin is iets groter dan de rest. Hij kan wat koppig zijn, maar zijn vacht is heerlijk zacht en hij vindt het geweldig om aandacht te krijgen. Onno blijft het liefst een beetje op de achtergrond. Totdat hij eten ziet. Mulus is een muildier, een kruising tussen een Shetlandpony en een ezel. Hij is zeer nieuwsgierig en heel voorzichtig met kinderen.

Een uitstapje met deze dieren vraagt wat vertrouwen en geduld. Dat wordt beloond met ontspanning, vriendschap en humor.

Neem na afloop van de wandeling ook nog een kijkje in de kwekerij van moeder Marleen die zich heeft toegelegd op het kweken van planten die goed zijn voor de biodiversiteit.