Beurdin van de Velden

Beurdin des Champs
Beurdin van de Velden
Rue des Eurimants, 71140, Bourbon-Lancy

Wandeling langs de Loire en door het bos van Germigny, voor een deel over de Groene Weg. Wandelroute van 14,5 kilometer.

Vertrekpunt route: Bourbon-Lancy, Rue des Eurimants (Base de Loisirs)
Aantal kilometers: 14,5
Bijzonderheden:  Neem voor de zekerheid een IGN-wandelkaart van de omgeving mee.

Een wandeling vanuit Bourbon-Lancy langs de Loire die voor een deel over de Voie Verte (groene weg) gaat en door het bos van Germigny voert. Onderweg kunt u een kleine omweg langs Fleury maken om de flora en fauna langs de oever van deze wilde rivier te bekijken.

  • Vanaf het vertrekpunt neemt u de dijk. U heeft dan een mooi uitzicht over de wijk met de thermen. De klokkentorens van de kapel van Aligre, de Saint-Jean kerk en het belfort steken er bovenuit. Ga links de Voie Verte op, richting Saint-Denis.
  • Verlaat deze wijk langs het industrieterrein en vervolg de wandeltocht richting het oude stationnetje van Fourneau. Ter hoogte van Petit Fleury, kunt u eventueel een afwijken van de route om de Loire, met zijn flora en fauna te verkennen. Trekvogels bouwen hier hun nesten.
  • Ga verder richting Maisonnette de la Cornière.
  • Na 300 meter, op de Vezon, verlaat u de Voie Verte om bij de Tuilerie de Vezon en vervolgens bij het bos van Germigny te arriveren.
  • Nadat u door dit bos bent gelopen, gaat u in de richting van Surbains. Vanaf de Chemin de Montaudroux heeft u een prachtig uitzicht over de vallei van de Loire en over de middeleeuwse wijk van Bourbon-Lancy.
  • Loop door het Parc Thermal en het Parc Puzenat en van daaruit terug naar het meer en het vertrekpunt.


Foto: Bourbon Lancy Fleury - OT Saône et Loire ©DSL 71 Cd71 Direction de l'environnement
Met dank aan het Toeristenbureau van Bourbon-Lancy