Beurdin van de Bossen

Beurdin des Bois
Beurdin van de Bossen

Rue des Eurimants, 71140, Bourbon-Lancy

Een wandeling van 12,5 kilometer langs de randen van Bourbon-Lancy, door de bossen.
Aantal kilometers: 12,5 kilometer
Bijzonderheden:  Neem voor de zekerheid een IGN-wandelkaart van de omgeving mee.

Een wandeling langs de randen van Bourbon-Lancy, door de bossen Du Four, Bretôme en Gemigny. U komt langs Givallois waar de golfbaan, de manege “Le Moulin du Roy” en de vijvers voor het vliegvissen liggen.

  • Vanaf het vertrekpunt neemt u de dijk. U heeft dan een mooi uitzicht over de wijk met de thermen. De klokkentorens van de kapel van Aligre, de Saint-Jean kerk en het belfort steken er bovenuit. Aan het einde van de dijk rechtsaf slaan en langs het meertje blijven lopen. U volgt de Voie Verte (groene weg) en ziet het casino.
  • Na het meertje gaat u verder over Rue de Saint-Prix en de D979A in de richting van het park Puzenat.
  • U verlaat de groene weg en loopt langs het kuuroord. Vervolgens komt u op de Rue des Sources aan de voet van het middeleeuwse Bourbon-Lancy. Eventueel kunt u via de Rue Vinaigrier naar de Porte de l’Eperon lopen en het oude stadsdeel bezichtigen. Ga daarna weer terug naar de Rue des Sources.
  • Vanuit de Rue des Sources komt u in de Rue du Paradis. Steek het stroompje, de Borne. Bij de kruising met de Rue de Verdun rechtdoor gaan, de Rue des Buis. Loop langs de rand van het Bois du Four, het meer en de golfbaan van Givallois het bos Bretôme in.
  • Vervolgens komt u door het bos van Germigny. Ga daar rechtsaf richting Surbains. Vanaf de Chemin de Montaudroux heeft u een prachtig uitzicht over de vallei van de Loire en over de middeleeuwse wijk van Bourbon-Lancy.
  • Loop door het Parc Thermal en het Parc Puzenat en van daaruit terug naar het meer en het vertrekpunt.


Foto: ©OT Bourbon-Lancy
Met dank aan het Toeristenbureau van Bourbon-Lancy