Verse wafels van Quarré de Chocolat

Verse wafels van Quarré de Chocolat
24, Place de l’Église, 89630, Quarré-les-Tombes

Elke zondagmiddag tussen Palmpasen en 11 november op het dorpsplein van Quarré-les-Tombes.


De verse wafels van de chocolatier uit het dorpje Quarré-les-Tombes, in het noorden van de Morvan, zijn in de wijde omtrek een begrip. Liefhebbers komen van verre en staan ervoor in de rij.

Al sinds 1966 worden er op zondagmiddag wafels gebakken op het dorpsplein van Quarré-les-Tombes. De toenmalige eigenaar van Quarré de Chocolat is er, volgens de website van de winkel, op een sombere zondag mee begonnen. Het werd een traditie om voortaan op elke zondagmiddag tussen Palmpasen en 11 november wafels te maken.

Chocolatier Jerôme Marchand, de huidige eigenaar, heeft de traditie voortgezet. ’s Morgens bereidt hij het deeg en ’s middags bakt hij. Zijn wafels worden verkocht met slagroom, sauzen in allerlei smaken, of suiker. Ze zijn zeer geliefd. Zelfs met een hele batterij wafelijzers kan hij de vraag vaak nauwelijks aan.

Op zondagmiddag een wafel gaan eten in Quarré-les-Tombes is een geliefd uitje voor mensen uit de omgeving. Het is normaal dat er dan een rij wachtenden op het dorpsplein staat. Maar laat dat vooral geen belemmering zijn om aan de sluiten; het duurt meestal niet lang en de wafels zijn het wachten waard.

Video Quarré de Chocolat