Touroparc

Touroparc
400 Rue du Parc, 71570, Romanèche-Thoris

Kennismaken met meer dan 600 dieren in een omgeving die op hen is afgestemd. En na afloop genieten van de attracties.


Helemaal in het zuiden van Bourgondië ligt Touroparc waar meer dan 600 dieren (140 soorten) leven in een omgeving die op hen is afgestemd: apen, zebra’s, olifanten, giraffen, leeuwen... Maar ook vogels en reptielen. Via de paden komt u van het ene in het andere universum.

Het park is 12 hectaren groot. Behalve een dierentuin biedt het ook een aantal attracties waaronder een draaimolen uit 1900, en een treintje. In juli en augustus is het waterpark met de waterglijbanen open. Houd er rekening mee dat de zwembaden in Frankrijk meestal geen shorts accepteren; een zwembroek is verplicht.

In het park bevinden zich ook twee kleine musea. Rondom een oud dorpspleintje zijn winkeltjes en werkplaatsen, inclusief een klaslokaaltje en een bar, nagebouwd. Het Museum René Livret toont een reeks voorwerpen uit de jaren ’30 van de vorige eeuw. L’Hôtel des Mines beschikt over een collectie mineralen.

In de winterperiode is Touroparc enkele maanden gesloten. Zie voor actuele openingstijden en tarieven de website van het park.