Petit Restaurant La Cressonne (Nederlandstalig)

Petit Restaurant La Cressonne (Nederlandstalig)
Liselotte en Olivier
Le Bourg (La Cressonne), 58250, Saint-Seine

Gezellig een hapje of een drankje nuttigen bij een Nederlandse gastheer in het zuiden van de Nièvre.  


In het dorpje Saint-Seine in het zuiden van de Morvan, runnen levensgenieters Liselotte en Olivier een aantal dagen per week een “petit restaurant”. Ze verwennen hun gasten graag met lekker eten en goede streekwijnen. Lekkere en eerlijke maaltijden vol verse producten gekweekt uit eigen grond. Vegetarisch of veganistisch eten kan ook, mits dat van tevoren wordt doorgegeven.

De gasten eten er gezellig aan een lange tafel of, bij mooi weer, op het terras in de binnentuin. Hoewel de gastvrouw geen speciale koksopleiding heeft gevolgd, kookt zij al haar hele leven. Voordien had ze een foodtruck in bijberoep met hamburgers. De ketchup en andere sauzen, garnituren werden allemaal huisgemaakt.

Over de middag kan men een kleine kaart van snacks raadplegen zoals een croque monsieur, een frisse salade, broodjes met beleg etc... 's Avonds kan men ervoor kiezen al dan niet mee te eten.

Liselotte voorziet per week, een daggerecht en vegetarische optie (op aanvraag). De groenten en kruiden worden zoveel mogelijk verbouwd in hun biologische moestuin. Het vlees komt rechtstreeks van de boer om de hoek.

Petit restaurant La Cressonne biedt doorgaans keuze uit verschillende gerechten (snacks over de middag), 1 daggerecht 's avonds, al dan niet met een lekker dessert. Verder serveert Liselotte koffie, thee, verschillende bieren, Franse wijnen en tapasplanken.

Reserveren is enkel verreist voor het diner. Snacks, een hapje en een drankje zijn niet op reservatie, maar kan op drukke dagen wel raadzaam zijn.

Gasten zijn het hele jaar door welkom op maandag, dinsdag (op de dinsdag niet in de periode 15 juni - 15 september), woensdag, zaterdag en zondag vanaf 11.30 - 13.00 uur voor de lunch (keuken open). Het diner kunnen de gasten vanaf 18.30 - 20.00 uur 's avonds bestellen. Daarbuiten eventueel in overleg te bepalen.

La Cressone kan zo’n 20 tot 30 personen tegelijk ontvangen. Blijven slapen behoort overigens ook tot de mogelijkheden: La Cressonne biedt tevens chambres d’hôtes aan. Alle binnen- en buitenruimtes zijn volledig rokersvrij.