Chambres d'Hotes en Gîte La Cressonne

Chambres d'Hotes en Gîte La Cressonne

Bert
Le Bourg (La Cressonne), 58250, Saint-Seine
Bekijk in Google Maps

Een geweldige plek! Heerlijk om te vertoeven en te genieten van het Franse leven. Onthaasten.

Bijzonderheden: 

Ook Petit Restaurant op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag


Een geweldige plek

Zo mag ik mijn accommodatie wel omschrijven, heerlijk om te vertoeven en te genieten van het Franse leven, onthaasten. Bezoek de brocanten, proef de wijnen, lekker eten, dagelijkse uitstapjes voldoende, fietsen, wandelen, suppen, kanoën, plons in het zwembad of ontspan in de sauna, maar laat je vooral verwennen. Past dit bij jou dan is "La Cressonne" de juiste plek.

Bert

In 2012 stortte Bert Pijpers zich op dit Franse avontuur. Zonder twijfel en vol energie knapt hij een ietwat vervallen boerderij op tot 2 ruime gîtes en 4 sfeervolle chambre d’hôtes. Tussen het klussen door wordt hij verliefd op de prachtige omgeving, het idyllische dorpje Saint Seine en natuurlijk zijn eigen petit boerderij. En dit wil hij graag met zijn gasten delen.

Bij gastheer Bert ben je in uitstekende handen. Want deze levensgenieter zorgt graag en goed voor zijn gasten. Zoals een echte Tukker betaamd doet hij dat met lekker eten en echte streekwijnen. Om de dag kun je ’s avonds genieten van Berts kookkunsten. Geen haute cuisine, wel maaltijden vol verse producten uit eigen tuin.

In deze biologische (moes)tuin is Bert vaak te vinden. Heb je zin om ook met je handen in de Franse aarde wroeten? Overleg even, er altijd genoeg te doen. Heb je plezier in koken en vind je het leuk om te helpen? Geef dit aan, Bert deelt zijn keuken met liefde!

Chambres d’Hotes La Cressonne

De naam

Deze is ontleend aan het riviertje “La Cressonne” dat op iets meer den 200 meter vanaf ons pand stroomt. Dit riviertje is 28 kilometer lang en ontspringt op een hoogte ven 382 meter waarbij het dorpjes als Cronat, Ternant, Montabert en La Nocle-Maulaix doorkruist en uitmondt in de Loire nabij Saint Hilaire-Fontaine.

Chambres

Mijn accommodatie heeft vier 2-persoonskamers. Te weten de kamers Ternant en Tazilly. Deze 2 kamers hebben een eigen badkamer. Dan de kamers Fours en Maltat, wel een eigen wastafel maar voor de douche en het toilet moet je naar de gemeenschappelijk douche en toilet ruimte. De kamers zijn alleen te reserveren voor minimaal 2 nachten en zijn inclusief een ontbijt. (Op de kamers is het niet toegestaan eigen meegebracht eten en drinken te nuttigen.)

Slaapzaal

Dan is er een slaapzaal voor 10 personen met een douche en toilet. Dus ben je op doorreis heb je een overnachting nodig vanaf € 12,50 kun je hier verblijven. Wil je privé dan kun je gebruik maken van de twee 2-persoons trekkershutjes met een mooi uitzicht over de vallei.

Gîtes

Op het terrein bevinden zich ook 2 gîtes met een overdekt buitenterras, keuken, badkamer en slaapvertrek (studio's) ingericht voor maximaal 4 personen en te huur voor minimaal 4 nachten.

Genieten

Ontspannen kun je in het zwembad, sauna, hot tub of de vele mooie plekjes in de tuin.

Eten

Er is Table d'Hotes. Dat wil zeggen dat je een warme maaltijd mee kunt eten. Verder zijn er snacks, sandwiches, koffie, thee, wijnen, bieren, taarten.

Het eten is zoveel mogelijk biologisch en groente uit kruiden komen als het kan uit eigen tuin.

Vegetarisch en veganistisch is mogelijk maar wel ruim vooraf doorgeven s.v.p.

Voor mooie prijzen tussen de € 8,50 en € 12,50 geniet u van een bord eten ook de drankjes zijn tegen bijna middeleeuwse prijzen.


Belangrijk voor u om te weten is misschien wel het volgende: op het hele terrein mag niet gerookt worden, aan tafel tijdens het eten geen mobiele telefoons toegestaan, vanaf 23 uur en tot 7 uur is het terrein is afgesloten en is vertrek een aankomst niet mogelijk, het is niet gewenst dat er geluiden zijn van tv , radio, games ed. De wifi mag u dan ook niet hiervoor gebruiken (streamen).