Chambres d'Hotes en Gîte La Cressonne

Chambres d'Hotes en Gîte La Cressonne
Liselotte en Olivier
139 Route de la Nocle, 58250, Saint-Seine

Een geweldige plek! Heerlijk om te vertoeven en te genieten van het Franse leven. Onthaasten.

Bijzonderheden: 

Ook Petit Restaurant liefst op reservatie.


Een geweldige plek

Zo mogen we onze accommodatie wel omschrijven, heerlijk om te vertoeven en te genieten van het Franse leven, onthaasten. Bezoek de brocanten, proef de wijnen, lekker eten, dagelijkse uitstapjes, fietsen, wandelen, suppen, kanoën, plons in het zwembad of ontspan in de sauna, maar laat je vooral verwennen. Past dit bij jou dan is "La Cressonne" de juiste plek.

Liselotte en Olivier

In 2022 kochten Liselotte en Olivier een vakantiehuisje in Ternant. Na vele keren op en neer rijden naar Frankrijk om aldaar te renoveren worden ze verliefd op de natuur, de rust en alles wat Frankrijk te bieden heeft. 

Toen ze hoorden dat Bert zijn Chambres d’Hôtes ging overlaten waren ze alvast eerste kandidaat om zijn mooie werk over te nemen. Bert gaat namelijk op een welverdiend pensioen. Liselotte en Olivier beiden fulltime werkzaam in België nemen loopbaanonderbreking en gaan dit avontuur aan.

Bij gastvrouw Liselotte en haar man Olivier ben je in uitstekende handen. Want deze levensgenieters zorgen graag en goed voor hun gasten. Zoals echte Belgen betaamd doen zij dat met lekker eten en echte streekwijnen. Je zal er ook kunnen genieten van Liselotte haar kookkunsten. Geen haute cuisine, wel maaltijden vol verse producten uit eigen tuin.

In deze biologische (moes)tuin zijn Liselotte en Olivier vaak te vinden. Heb je zin om ook met je handen in de Franse aarde wroeten? Overleg even, er is altijd genoeg te doen. Heb je plezier in koken en vind je het leuk om te helpen? Geef dit aan, Liselotte deelt haar keuken met liefde!

Chambres d’Hotes La Cressonne

De naam

Deze is ontleend aan het riviertje “La Cressonne” dat op iets meer den 200 meter vanaf ons pand stroomt. Dit riviertje is 28 kilometer lang en ontspringt op een hoogte ven 382 meter waarbij het dorpjes als Cronat, Ternant, Montabert en La Nocle-Maulaix doorkruist en uitmondt in de Loire nabij Saint Hilaire-Fontaine.

Chambres

De accommodatie heeft vier 2-persoonskamers. Te weten de kamers Ternant en Tazilly. Deze 2 kamers hebben een eigen badkamer. Dan de kamers Fours en Maltat, wel een eigen wastafel maar voor de douche en het toilet moet je naar de gemeenschappelijk douche en toilet ruimte. De kamers met eigen badkamer zijn alleen te boeken vanaf 2 nachten en zijn inclusief een ontbijt. (Op de kamers is het niet toegestaan eigen meegebracht eten en drinken te nuttigen.). De kamers met gemeenschappelijke badkamer kan al vanaf 1 nacht (ook incl. ontbijt)

Slaapzaal

Dan is er een slaapzaal voor 10 personen met een douche en toilet. Dus ben je op doorreis heb je een overnachting nodig vanaf € 14,00 kun je hier verblijven. Wil je privé dan kun je gebruik maken van de twee 2-persoons trekkershutjes met een mooi uitzicht over de vallei.

Gîtes

Op het terrein bevinden zich ook 2 gîtes met een overdekt buitenterras, keuken, badkamer en slaapvertrek (studio's) ingericht voor maximaal 4 personen en te huur voor minimaal 3 nachten.

Genieten

Ontspannen kun je in het zwembad, sauna, hot tub of de vele mooie plekjes in de tuin.

Eten

Er is Table d'Hotes. Dat wil zeggen dat je een warme maaltijd mee kunt eten. Verder zijn er snacks, sandwiches, koffie, thee, wijnen, bieren, taarten.

Het eten is zoveel mogelijk biologisch en groente uit kruiden komen als het kan uit eigen tuin.

Vegetarisch en veganistisch is mogelijk maar wel ruim vooraf doorgeven.

Belangrijk voor u om te weten: vanaf 00.00 uur en tot 7.00 uur is het terrein is afgesloten en is vertrek en aankomst niet mogelijk, het is niet gewenst dat er geluiden zijn van tv, radio, games ed. De wifi mag u dan ook niet hiervoor gebruiken (streamen).