28 juni 2024

Tol A79 kan nu ook bij Bureau de Tabac worden betaald

Aangezien een deel van de gebruikers problemen heeft met de betaalsystemen voor de A79 tolweg in het zuiden van Bourgondië, is het sinds 25 juni ook mogelijk om het bedrag te voldoen bij een Bureau de Tabac.

Sinds november 2022 is de 88 kilometer lange snelweg tussen Montmarault (Allier) en Digoin (Saône-et-Loire) Flux Libre (vrije doorstroming). Detectoren en camera’s boven de rijbanen registeren alle kentekens die voorbij komen. Er zijn geen op- en afritten met slagbomen en tolstations waar men kan afrekenen. Wie deze tolweg gebruikt moet binnen 72 uur betalen. Dat kan via een elektronische badge op de voorruit, via één van de betaalautomaten langs de A79, of achteraf per creditcard via www.alieae.com. Wie dit niet binnen 72 uur regelt, kan een boete verwachten.

Voortaan is het ook mogelijk om de tol bij een Bureau de Tabac in Frankrijk te betalen. Dit kan inmiddels bij 4.000 Bureaux de Tabac. Het aantal gaat nog naar 10.000. Deze adressen zijn te vinden op de website van Nirio. Het werkt als volgt:

  • Klik hier om naar de website te gaan. 
  • Klik op: "Trouver un point de vente", "Rechercher une adresse" en vul de plaats in waar u bent. 
  • Als de site een kaartje laat zien met het aantal "points de paiement", klikt u op de tekst met het aantal points de paiement om een overzichtje te krijgen van de adressen in uw buurt.
  • Let op: ze kunnen het nog niet alle 10.000 aan. Alleen op de adressen waar staat "Paiement de péage" kunt u de tol betalen.

In een interview met France 3 zei de directeur van APRR, de beheerder van dit stuk A79, dat momenteel 65% van de gebruikers betaalt met een badge, circa 30% via de website aliae.com en de rest bij een betaalautomaat.

Klik hier voor meer informatie over deze flux free tolweg.

Foto A79: ©Hervé Piraud - APPR