Nederlandse rondleiding Cluny

Nederlandse rondleiding Cluny

71250, Cluny

Op 7 augustus 2024 geeft Olaf Spronk een rondleiding door Cluny. Een eenmalige kans om Cluny in het Nederlands te ontdekken. 


In april gaf de Nederlandse gids Olaf Spronk speciaal voor de lezers van BZ Magazine, in samenwerking met BourgondieToerist.nl, een Nederlandstalige rondleiding door het oude stadje Cluny dat ooit een enorme abdij had. Op woensdag 7 augustus wordt deze excursie wegens succes herhaald. Dit keer kan in principe iedereen zich inschrijven.

De abdij van Cluny had vier eeuwen lang de grootste christelijke kerk te wereld en was 1.000 jaar geleden een belangrijk machtscentrum. In een rondleiding door het stadje en langs de restanten van de abdij vertelt Olaf Spronk het verhaal van Cluny.

De excursie bestaat uit verschillende delen die apart zijn te boeken. Het programma is als volgt:

  • 10.30-12.00 uur: rondleiding door Cluny. Tijdens een wandeling door het stadje maakt u kennis met de geschiedenis en de bijzonderheden van Cluny en z’n abdij.
    Prijs: € 10 per persoon (voor lezers van BZ magazine € 7,50 per persoon).
  • 12.00-14.00 uur: lunch op eigen gelegenheid en voor eigen rekening. Desgewenst is een gezamenlijke lunch in restaurant Le Cloître in Cluny mogelijk.
  • 14.00-15.30 uur: rondleiding door het Palais Jean de Bourbon en de abdij van Cluny.
    Prijs: € 21 per persoon (voor lezers van BZ Magazine € 18,50). Dit is inclusief entreebiljet voor het paleis en de abdij.

Voor deelname aan het ochtend- en het middagprogramma samen bedraagt de prijs € 30 per persoon (voor lezers van BZ Magazine € 25).

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar info@BourgondieToerist.nl. Vermeld daarin:

  • Naam en aantal deelnemers.
  • Programmaonderdelen waaraan u wilt deelnemen.
  • E-mailadres en telefoonnummer waarop we u kunnen bereiken.

Lezers van BZ Magazine die in aanmerking willen komen voor de korting, kunnen zich hier inschrijven.