Maison Machecourt

Maison Machecourt
Jacqueline Bijlsma & Gerben Kleine Haar
Le Bourg, 58420, Champallement

Gîte in authentiek, heuvelachtig landschap met vele vergezichten, verstilde middeleeuwse dorpjes, graan- en zonnebloemvelden, bossen, rivieren en het Canal-du-Nivernais. 

Bijzonderheden: 

We verhuren ook een camper


Maison Machecourt ligt in de Nièvre tussen het natuurgebied de Morvan en de wijnstreek langs de Loire. Een authentiek, heuvelachtig landschap met vele vergezichten, verstilde middeleeuwse dorpjes, graan- en zonnebloemvelden, bossen, rivieren en het Canal-du-Nivernais. Ideaal voor wandelaars en fietsers; niet te steil en nauwelijks gemotoriseerd verkeer. Wie oog heeft voor het kleine: de zwaluw die opvliegt, een hommel op de lavendel, het blaffen van een hert, is hier thuis.

Frankrijk is ons tweede vaderland. Sinds 1995 hebben we in drie Franse regio’s vakantiehuizen gehad van waaruit we alle andere prachtige Franse regio’s bezocht hebben.

Vanaf januari 2022 zijn wij onze droom gaan leven en vertrokken naar de Nièvre in Bourgondië waar we een heel klein vakantieverblijf uitbaten voor volwassenen. We houden van wandelen, fietsen, de natuur, de rust en stilte, maar ook van mensen en cultuur.

Hier leven we eenvoudig en meer duurzaam, met tijd voor elkaar, tijd voor onze gasten en zijn verbonden met de grond waarop en waarvan we leven; we verbouwen onze eigen groente, maken zelf jam en bakken ons eigen brood. Voor ons is dat genieten.

Vakantiehuis Maison Machecourt is een vrijstaand licht, ruim 2 persoons huis (45 m2) zonder inkijk, met een besloten privé tuin met panoramisch uitzicht, een eigen parkeerplek en afsluitbare stalling voor (elektrische) fietsen.

Het huis is gelijkvloers en bestaat uit een woonkamer met houtkachel en open keuken, een slaapkamer en ruime badkamer met inloopdouche. Er is Wifi verbinding voor draadloos internet en een smart tv. De besloten tuin is o.a. voorzien van een tuintafel met 2 stoelen, 2 ligstoelen en een barbecue. Aan de keuken is een balkon met zitje. Wij wonen zelf naast de gîte in een villa met 3 gastenkamers.

Het authentieke van het landschap van de Nièvre vind je terug in dit 19e-eeuwse huis dat ligt aan de rand van het rustige dorpje Champallement boven op een rotsplateau met betoverend uitzicht over het brede dal van de rivier de Beuvron tot aan de heuvels van het natuurgebied van de Morvan. Vanuit huis wandel en fiets je zo het bos of het dal in.

Wat is er heerlijker dan 's morgens te ontbijten op de balustrade of in de tuin en te genieten van de opkomende zon in dit prachtige heuvellandschap. Of 's avonds kijken naar de fonkelende lichtjes van de kleine dorpjes in de verte onder de heldere sterrenhemel.

Een prachtige plek die wij graag met onze gasten delen. “Elke dag op pad en dan bij thuiskomst concluderen dat deze plek toch echt het allermooist is.” (Marijke)

Bijzonderheden: