Maison du Charolais

Maison du Charolais

43 Route Mâcon / Route Centre Europe Atlantique – Afslag 12, 71120, Charolles

Een museum gewijd aan de Charolais runderen.


Het Huis van de Charolais is gewijd aan deze Franse runderen die wereldberoemd zijn vanwege de kwaliteit van hun vlees. Ze worden tegenwoordig overal ter wereld gehouden, maar dit is de plek waar ze vandaan komen.

Het museum bestaat uit drie zalen waarin uitleg wordt gegeven over deze runderen en het vlees. Daarbij wordt ingegaan op de geologie van de streek, de weiden en de knowhow van de veehouders. Verder krijgen bezoekers tips voor het kiezen en bereiden van Charolais vlees. De toren van het gebouw biedt een mooi uitzicht over het coulisselandschap en de heuvels van de Charolais.

Een bezoek aan het museum kan tegen een meerprijs worden afgesloten met een kleine proeverij van Charolais vlees, inclusief een glas wijn. In het gebouw is ook een restaurant, La Table, gevestigd. Uiteraard wordt daar Charolais vlees geserveerd.

Het museum is vrijwel het gehele jaar open. Zie voor actuele openingstijden en toegangsprijzen de website van het Maison du Charolais. Er is een Engelstalige of Duitstalige audiogids beschikbaar.