Parc des Combes

Parc des Combes

Rue des Pyrénées, 71200, Le Creusot

Een pretpark met meer dan 20 attracties voor grote en kleine kinderen. 


Pretpark des Combes ligt iets ten zuiden van de Morvan, op een heuvel met uitzicht over Le Creusot. Het biedt de bezoekers meer dan 20 attracties.

Bij de inrichting van het park is voorzien in pret voor alle leeftijdsgroepen. De allerkleinsten kunnen genieten van een carrousel of luchtballonnetjes. Voor de iets grotere kinderen wordt het wat spannender met een wildwaterbaan, vliegende stoeltjes of een reuzenrad. En voor de jeugd is er de spectaculaire Odysseus die de ruimte in vliegt. Of de bijna 40 meter hoge, duizelingwekkende, Canad’R die met snelheden tot 100 kilometer per uur en loopings zorgt voor sensatie.

Vanuit het pretpark is het ook mogelijk om een ritje te maken met een toeristische stoomtrein. Het park is in de jaren ’80 ontstaan als initiatief om de industriële spoorweg te herstellen. In 1990 kon het eerste stukje spoor weer in gebruik worden genomen. De eerste attractie, een zomerrodelbaan, dateert uit 1996. Door de jaren heen is het aantal attracties geleidelijk uitgebreid.

Het park is tevens vertrekpunt voor een aantal bewegwijzerde wandelroutes in de groene omgeving (1,5 kilometer, 3,3 kilometer of 6 kilometer).

In juli en augustus is het pretpark vrijwel elke dag open. Daarbuiten gedurende een aantal weekenden. Zie de (Nederlandstalige) website voor actuele openingstijden en toegangsprijzen. Zowel een dagkaart als losse tickets zijn mogelijk. Prijzen van de dagkaarten zijn op basis van de lengte van de kinderen.