Le Petit Bonheur 21

Le Petit Bonheur 21
Esther en Michel Vuillermet
34 rue du Roi, 21510, St. Germain le Rocheux

Zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. In een prachtige omgeving, in het Nationale Park de Forêts. Ook ezeltochten, accommodatie voor ruiters en hun paarden.

Bijzonderheden: 

Ezeltochten, accommodatie voor ruiters en hun paarden.


Michel is geboren in de Savoie in Frankrijk en heeft 13 jaar in Nederland gewoond, Esther is Nederlandse, in 2002 zijn wij naar Frankrijk vertrokken en hebben wij 13 jaar in de bergen in de Savoie gewoond. 

In 2021 hebben wij besloten om het roer om te gooien en een chambre d’hôtes te beginnen. Wij hebben 3 jaar gezocht naar een geschikte plek met wat grond voor onze 2 ezeltjes (vandaag de dag hebben wij er 11). 

Wij zijn gevallen voor de charme en de rust van deze regio die nog niet erg bekend is in de Côte d'Or. Met zijn oude gebouwen, de historie en de uitgestrekte natuur is dit een prachtig gebied wat zich aan het ontwikkelen is.

Onze accommodatie is uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen en ligt in een prachtige omgeving in de Côte d’Or, Bourgogne, midden in het Nationale Park de Forêts.

Onze accommodatie is een boerderij uit begin 1800 met een grote afgesloten binnenplaats waar de kinderen veilig kunnen spelen. Er is ook een speelzaal met tafelvoetbal, tafeltennis etc. 

Wij hebben 4 gastenkamers voor 4 personen per kamer met ontbijt. Alle kamers hebben een privébadkamer met toilet. Ook hebben wij een gîte voor maximaal 8 personen met een eet/zitkamer, een keuken en 2 slaapkamers met elk een eigen badkamer en toilet, een privéterras, BBQ en een prachtig uitzicht. 

U kunt hier eindeloos wandelen in de uitgestrekte bossen en genieten van de rustige omgeving. Wij verhuren ook fietsen. Tevens organiseren wij ezelwandelingen met onze ezels: dagtochten met een picknickmand of trektochten voor meerdere dagen. 

's Avonds verzorgen wij ook het diner aan onze table d’hôtes, met verse lokale producten. Wij verkopen ook producten uit de streek, bijvoorbeeld honing direct van de imker, zeep van ezelmelk, eigen gemaakte jam etc.

Verder vindt u hier een paar gereputeerde wijngaarden zoals de Crémant de Bourgogne, Chablis, Grevrey Chambertin of de Nuits Saint Georges en de eerste kelders van de Champagne.