Le Maufoux (bistronomisch)

Le Maufoux (bistronomisch)
9, Rue Jules Rathier, 89800, Chablis

Bistro tussen de wijnhuizen en vlakbij de Cité des Climats et Vins de Bourgogne. Eenvoudige, smakelijke gerechten. Heerlijk Frans.


Een authentieke keuken. Vers en goed van kwaliteit. Dat is wat ze bij Le Maufoux beloven. Die belofte maken ze waar. De gerechten ogen eenvoudig, maar zijn zeer smakelijk. Heerlijk Frans, een beetje klassiek, doch zeker niet oubollig.

Le Maufoux is te vinden in een straat met veel wijnhuizen, tussen de Cité des Climats et Vins de Bourgogne en de Noël torens die ooit de toegang waren tot de benedenstad. De voorgevel draagt het medaillon van het ernaast gelegen wijnhuis, de toegang tot de binnenplaats wordt met de buurman gedeeld en het terras ligt achter diens zaak.

Het restaurant heeft verder echter niets van doen met het wijnhuis. Wel is het verbonden met de restaurants Le Soufflot in Meursault en Maufoux in Beaune. De zaak in Chablis is Le Petit Bistrot (de kleine bistro) van Le Soufflot.

De ruime eetzaal is sober ingericht. Zodra het mooi weer is, worden de gasten op het grote, beschaduwde terras ontvangen. Wie de keuken van Le Maufoux wil keuren, moet er rekening mee houden dat die enkel op werkdagen geopend is.