Le Bistrot du Parc (bistronomisch)

Le Bistrot du Parc (bistronomisch)
Maison du Parc du Morvan

58230, Saint-Brisson

Voor vegetariërs en omnivoren… Twee chef-koks, elk met hun eigen specialiteiten, runnen samen de bistro bij het parkhuis van de Morvan.


Sinds een aantal jaren heeft het parkhuis van de Morvan een eigen bistro die enkel in het toeristenseizoen geopend is. Het eten is er lokaal, goed en zonder poespas. De sfeer en de inrichting zijn ongedwongen. Helemaal Morvandiaux.

Le Bistrot du Parc is opgezet door Anne-Sophie Gamet. Ze eet zelf vegetarisch en dat is te proeven aan haar gerechten. Waar vegetarisch in veel Franse restaurants nog synoniem is aan een slecht gekruid en fantasieloos groenteprutje bestaande uit wat er toevallig nog in de koelkast ligt, kookt zij volwaardige, smaakvolle en degelijke vegetarische maaltijden.

Inmiddels vormt ze een team met Eric Meunier. Voor veel liefhebbers van de Bourgondische keuken is hij geen onbekende: gedurende 27 jaar, tot in 2024, was Eric Meunier eigenaar en chef-kok van restaurant La Grousse in La Chapelle-sous-Uchon. Hij is vooral van het vlees. De beide chef-koks vullen elkaar dus goed aan en wisselen hun recepten uit.

De opzet van de bistro is dat de mooie producten uit de Morvan er onder de aandacht worden gebracht. Niet alleen op het bord, maar ook in het interieur. Zo zitten de gasten aan houten tafels van een meubelmaker uit Alligny-en-Morvan en op Tolix stoelen uit Autun. De chef-koks gebruiken vooral biologische, lokale ingrediënten. Naast de bistro ligt een eigen kruidentuin. Het bier, de wijn en de vruchtendranken zijn in de omgeving geproduceerd.

De bistro, die ook beschikt over een terras, is overdag open en serveert lunches. Buiten de lunchuren kunnen bezoekers er terecht voor een drankje. Op zaterdag worden er altijd burgers gebakken en op zondag is er in de zomermaanden, op reservering, een brunch. Zie voor de exacte openingstijden de website van de bistro.