Hostellerie Bourguignonne (bistronomisch)

Hostellerie Bourguignonne (bistronomisch)

2, Avenue du Président Borgeot, 71350, Verdun-sur-le-Doubs

Charmante hostellerie, in de stijl van vroeger, waar behalve de lokale specialiteit pôchouse ook andere Bourgondische gerechten op de kaart staan.


Net buiten het centrum van Verdun-sur-le-Doubs, vlak voor de grote silo’s, ligt Hostellerie Bourguignonne. Het is een charmant, typisch Bourgondisch adres.

De specialiteit van het huis is de pôchouse, gemaakt van zoetwatervis uit de Doubs die door het stadje stroomt. Liefhebbers zijn bereid om hiervoor heel wat kilometers te rijden. De vorige eigenaar en chef-kok van de hostellerie richtte een confrérie (broederschap) op om deze typische visschotel uit de streek in stand te houden. Zijn opvolger zette de traditie voort en verzorgt het jaarlijkse diner van de confrérie waarbij gasten uit de hele wereld aanschuiven.

Behalve pôchouse staan er echter ook allerlei andere Bourgondische gerechten op de kaart. Er wordt verfijnd en lekker gekookt. Het restaurant heeft een authentieke streekkeuken met moderne accenten. De chef-kok heeft er plezier in om met producten uit zijn eigen omgeving maaltijden te bereiden die een eigentijdse smaak en textuur hebben.

De warme, authentieke inrichting van de eetzaal past bij de stijl van de keuken. Buiten is een prachtig terras met een enorme houten overkapping aangelegd. Daar kan zo nu en dan een haantje voorbij scharrelen om de restjes op te eten die de gasten, al dan niet per ongeluk, van de tafel laten vallen.

Behalve een restaurant, is dit tevens een hotel.