Favorieten van Jacqueline

Vaux de Montenoison
Favorieten van Jacqueline
Le Bourg, 58420, Champallement

Jacqueline, enthousiast, gedreven, mensen-mens én natuurmens, neemt u mee naar haar favoriete plekjes in de Niévre.


In januari 2022 ben ik mijn droom gaan leven en met mijn partner vertrokken naar Frankrijk waar we Logement Champallement runnen. Dit is een authentieke Maître (notarishuis) gelegen op een rotsplateau naast een kasteel aan de rand het dorpje Champallement, bestaande uit een witte villa, waarin een B&B met 3 kamers en een apart gelegen vakantiehuis. We zijn  verliefd zijn geworden op het adembenemend uitzicht. Een gast zei over het uitzicht “het is alsof je in een schilderij zit”. En zo ervaar ik het ook.

Ik houd van wandelen, fietsen, de natuur, de rust en stilte, maar ben ook een mensen-mens. We maken tijd vrij om met onze gasten te kijken welke mogelijkheden passen bij hun wensen wat zeer wordt gewaardeerd. Ik geniet van alle bijzondere ontmoetingen en de soms intieme gesprekken tijdens de maaltijden met gasten uit heel Europa. De gezamenlijke maaltijden die we bereiden met groente uit onze moestuin ervaar ik dan ook als de kers op de taart.

Waarom de Nièvre?

Het departement Nièvre spreekt me erg aan. We zijn zo gewend aan een vluchtig leven, weten bijna niet meer dat je ook op een andere wijze in het leven kan staan. Hier is zo weinig dat je niet anders kunt dan oog hebben voor het kleine; de zwaluw die opvliegt, een hommel op de lavendel, het blaffen van een hert en al die eindeloze luchten met een afwisseling van zon en wolken. Voor mij is dat genieten. We ontvingen afgelopen zomer Italiaanse gasten uit Florence. In vergelijking met die grootse stad voelde ik een bescheidenheid voor ons eenvoudige plekje, terwijl ik hen rond leidde. Bij het betreden van de tuin riepen ze spontaan: “Maar Jacqueline, wees alsjeblieft niet zo bescheiden; dit is goud waard!

Highlights omgeving Champallement

In een straal van ongeveer 60 kilometer (maximaal 3 kwartier rijden) rondom Logement Champallement bevinden zich de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden van Nièvre.


10 tips op een rij gezet. Klik op de foto's om de beschrijving te lezen.

Favoriete adressen

De meeste van onze gasten in onze Chambres d’hôtes Villa Champallement komen twee tot vier nachten bij ons logeren. Ze zijn veelal op doorreis en zoeken bij ons rust en een stukje verzorging; ‘het even niets meer hoeven’ en liever niet met de auto op stap.

Dat kan hier perfect. De Niévre is namelijk een prachtig wandel en fietsgebied. Het is niet te steil, heeft prachtige vergezichten en beschikt over een authentiek, verstild landschap met schilderachtige dorpjes, weides, kanalen en riviertjes waarbij je je waant in een andere tijd. Zeker omdat er heel weinig autoverkeer is. En vanuit onze villa Champallement loop en fiets je allerlei kanten op. Bij ons kun je twee uitstekende elektrische fietsen huren en naar behoefte een picknickmand meenemen voor onderweg.

We hebben aan onze gasten steeds gevraagd wat zij, heel dichtbij onze Chambres d’hôtes, aan zouden raden aan andere gasten.

Favoriete restaurants

Favoriete fietstochten, aanbevolen door onze eerdere gasten

Favoriete wandeltochten, aanbevolen door onze eerdere gasten

Favoriete jaarlijkse activiteiten