Maison des Vins de la Côte Chalonnaise

Maison des Vins de la Côte Chalonnaise
2, Promenade Sainte-Marie, 71100, Chalon-sur-Saône (Côte Chalonnaise)

De 144 beste wijnen van de Côte Chalonnaise.


Het Maison des Vins, het wijnhuis, van de Côte Chalonnaise is een associatie die in 1982 werd opgericht om, zonder winstoogmerk, de wijnen uit de streek te promoten. Rode en witte wijnen alsmede crémants worden er verkocht tegen dezelfde prijs als bij de wijnboer.

Het assortiment bestaat uit de 144 beste wijnen van de Côte Chalonnaise en wordt elke zes maanden vernieuwd: een jury, gevormd door 100 professionals en deskundige amateurs, beoordeelt dan zo’n 300 verschillende wijnen die zijn ingezonden door de wijnboeren uit de streek. Daaruit kiezen de juryleden de 144 beste wijnen voor verkoop in het Maison des Vins.

Wekelijks maken de medewerkers van het wijnhuis een nieuwe selectie uit het totale assortiment. Klanten kunnen maximaal drie wijnen uit die weekselectie gratis proeven.

Wie uitgebreider wil proeven en meer wil weten over de wijnen van de Côte Chalonnaise kan het beste een excursie boeken. Het wijnhuis heeft verschillende formules uitgewerkt waarbij vijf tot zeven wijnen met een versnapering worden aangeboden. De medewerkers geven dan uitgebreide informatie over wat ze schenken en via een olfactief spel wordt dieper ingegaan op de aroma’s van de wijnen. Zo’n excursie duurt ongeveer twee uur. Vooraf reserveren is nodig.

In het wijnhuis wordt Engels gesproken. Het is, behalve op zon- en feestdagen, het hele jaar open. Zie voor exacte tijden de website van het Maison des Vins de la Côte Chalonnaise.