Van 1 tot en met 3 oktober organiseert chef-kok Dennis Willems (Petit Restaurant Myrtille) een bushcraft-experience. Melle Gerlofs (Nederlandse Mycologische Vereniging), komt speciaal vanuit Zutphen naar de Haute Morvan voor een informatieve en culinaire midweek die helemaal in het teken staat van de paddenstoelen.
Het programma is als volgt:
- 1 oktober: rond 17.00 uur aankomst op de homestead. Tijd om de tent of hangmat op te zetten op het terrein van La Chauve-Souris. Geniet er van paddenstoelensoep met zuurdesembrood bij het kampvuur, met een gitaar en sterke verhalen. Een slaapliedje en vroeg naar bed, want de volgende dag:
- 2 oktober: vroeg opstaan, een handdoek meenemen en een verfrissende duik nemen in een bergbeek om wakker te worden. Zuurdesempannenkoeken eten en dan onder professionele begeleiding van Melle (en bijdehante opmerkingen van Dennis die er ook wel iets van weet) op zoek naar paddenstoelen.
Daarna is het tijd voor wat ontspanning: verken Château Chinon of een van de andere dorpen of steden in de buurt op eigen gelegenheid. Rond 17.30 uur is iedereen weer terug voor een heerlijke maaltijd bij het kampvuur, bereid met de eigen oogst, vermengd met de vaardigheden van chef-kok Dennis Willems. Dan valt de donkere deken van de nacht, dus maakt iedereen het zich weer gemakkelijk. - 3 oktober: wakker worden en genieten van een heerlijke verse sandwich of een bakje yoghurt. Vervolgens spullen pakken en weer naar huis of verlengen met een extra paddenstoelenzoektocht en een diner in restaurant Myrtille.
Verlenging:
- 3 oktober: breng na het ontbijt de opgedane kennis op een nieuwe plek in de praktijk onder begeleiding van Melle. Kom om 18.30 uur uitgerust aan voor het diner in Restaurant Myrtille en geniet er van een topmenu met 11 creaties, inclusief bijpassende wijnen of alcoholvrije combinaties. Dit menu is volledig verzorgd. Er zijn nog maar enkele plekken beschikbaar voor de uitbreiding met het diner.
- 4 oktober: tijd om naar huis te gaan na een welverdiende nachtrust.
De paddenstoelenervaring van 1 tot en met 3 oktober kost all-in € 150 per persoon.
Verlenging met een extra paddenstoelenzoektocht en een diner in restaurant Myrtille is mogelijk tegen een toeslag van € 150 per persoon.
Enkel dineren op 3 oktober met paddenstoelen als hoofdingrediënt kan zolang er nog plaatsen beschikbaar zijn. De prijs is daarvoor is eveneens € 150 per persoon.
Reserveren kan per e-mail (info@restaurantmyrtille.fr).
Foto: Pixabay, Barbroforsberg