In Nuits-Saint-Georges wordt elk jaar in oktober het feest van de Vin Bourru (Bourruwijn) gehouden. Dit feest draait om het goede leven, het delen, de gastronomie, het proeven en natuurlijk de Vin Bourru van dat jaar.
Bourruwijn is druivensap dat onderweg is om wijn te worden. Het is niet lang houdbaar en alleen vlak na de druivenpluk te proeven. Dan moet het geperste sap vergisten: de suikers worden daarbij omgezet in alcohol. In Bourruwijn loopt dat proces nog. De gist- en druivendeeltjes maken het drankje troebel.
In de overdekte markthallen van dit wijnstadje presenteren zo’n 30 ambachtslieden en producenten hun koopwaar. Daaronder ook stille en mousserende wijnen uit Bourgondië uit en andere delen van Frankrijk, likeuren, eaux-de-vie, rum en bier. Verder worden er zoete en hartige delicatessen zoals escargots, vleeswaren, kazen, bakkerijproducten en chocolade aangeboden.
In een enorme overdekte tent met tafels en stoelen kunnen bezoekers de op de stands gekochte hapjes en drankjes nuttigen. Ook wordt er een Cîteauxflette (tartiflette, gemaakt met Cîteaux-kaas) geserveerd.
Op beide dagen is er vertier voor de hallen. In de feestzaal, op de eerste verdieping, is de expositie 21 kunstenaars op de Route du Grand Crus te zien. Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij de ouderwetse druivenpers
Tegen aankoop van een gegraveerd glas (€ 5) kunnen bezoekers tijdens dit feest de Vin Bourru proeven. Het feest is op zaterdag van 10.00 tot 19.00 uur en op zondag van 10.00 tot 18.00 uur.