De Cep en Verre

De Cep en Verre

21340, Nolay
Bekijk in Google Maps

Wijn, oude ambachten, straatartiesten en ander vertier in het Middeleeuwse centrum van Nolay.


Het middeleeuwse centrum van Nolay staat het eerste weekend van augustus in het teken van wijn en oude ambachten. Dan wordt de 20e editie gehouden van De Cep en Verre.

Acht wijnboeren betonen eer aan een zestigtal wijnen met de Appellation Bourgogne Hautes-Côtes wijnen. Tijdens de proeverijen, met uitleg, onthullen ze hun geheimen.

Op de markt van ambachtslieden, die gratis toegankelijk is, kunt u kennis maken met levend erfgoed: zo’n 40 ambachtslieden (zoals keramisten, smeden, mandenmakers en houtdraaiers) delen hun passie met het publiek en demonstreren hun talent en knowhow.

Er zijn exposities van kunstenaars en een vatenmaker geeft demonstraties. Muzikanten en straatartiesten, waaronder jongleurs, acrobaten en vuurvreters, zorgen voor vermaak. Op zaterdag 3 augustus treedt L’Harmonie de Sart Charneux uit België op. Op zondag 4 augustus zingen Les Ducs, wandelend door de straatjes van Nolay, Franse Chansons. Het Duo Vivémi brengt op beide dagen Franse rockmuziek ten gehore.

De openingsceremonie op zaterdagochtend wordt gevolgd door een ereronde van de ambachtslieden en daarna wordt een “vriendschapsglas” aangeboden door de gemeente Nolay.

Op zondag 4 augustus wordt tussen 9.00 en 14.00 uur een wandeltocht van 7 kilometer door de wijngaarden gehouden. Deelname hieraan kost € 18 per persoon.

De Cep en Verre is beide dagen van 10.00 tot 19.00 uur. De toegang is gratis, maar wie wil proeven moet daarvoor een gegraveerd glas (€ 7) kopen..

Week-end de fête à Nolay : de Cep en Verre
Week-end de fête à Nolay : de Cep en Verre