William Frachot (gastronomisch)

William Frachot (gastronomisch)
Hostellerie du Chapeau Rouge

5, Rue Michelet, 21000, Dijon

Restaurant in een voormalige koetsiersherberg in het centrum van Dijon. Sinds 2013 bekroond met twee Michelin sterren.


Tweesterrenrestaurant William Frachot is te vinden in een voormalige koetsiersherberg uit 1863, vlakbij de Saint-Bénigne kathedraal in de historische binnenstad van Dijon. Het behaalde in 2003 de eerste Michelin ster en in 2013 de tweede. Chef-kok William Frachot behoort ook tot de prestigieuze club van de Grandes Tables Du Monde (de grote tafels in de wereld).

William Frachot werkte bij gerenommeerde restaurants in binnen- en buitenland. Hij groeide op in een familie van hotel-restauranthouders en koos al op jonge leeftijd voor zijn vak. Samen met zijn maatje Alain Duguay ging hij op stage met de gedachte dat ze ooit samen een restaurant zouden hebben. In 1999 nam William Frachot l’Hostellerie du Chapeau Rouge over. Sinds 2009 is Alain Duguay zijn tweede man in de keuken.

Wie Dijon bezoekt, wil er ook de lokale gastronomie proeven. Daarom staan op dit adres de Oeufs en Meurette (gepocheerde eieren en rode wijnsaus) al 50 jaar op de kaart. Maar William Frachot bereidt ze op zijn eigen manier. Hij heeft een eigentijdse visie op de kunst van het Bourgondisch leven. Eén dag in de week trekt hij erop uit om bij boeren en kwekers uit de regio op zoek te gaan naar hun mooiste producten. Ze inspireren hem en hij wil ze, voor zijn gasten, omzetten in emotie. Met elk gerecht vertelt hij hen een stukje van zijn eigen geschiedenis. Zo wil hij plezierige momenten bieden die zijn gasten samen kunnen delen.

Het restaurant is onderdeel van Hostellerie du Chapeau Rouge dat tevens een hotel omvat.