Wandelen met de geitjes van Claire

Wandelen met de geitjes van Claire
La Ferme de Claire

Les Champs Galottes, 89530, Saint-Bris-le-Vineux

Met een kudde van 180 Alpine geitjes uit wandelen in de heuvels onder Auxerre.


Claire Genet houdt op biologische wijze zo’n 180 Alpine geiten en verwerkt de geitenmelk tot kaas en yoghurt. Ze gaat regelmatig met haar kudde uit wandelen in de heuvels achter de boerderij.

Op de eerste zaterdag van de maand is iedereen welkom om mee te lopen. Dat geldt ook op de woensdagen van de schoolvakanties in Bourgondië. Het vertrek is altijd om 10.30 uur ’s ochtends.

De route van enkele kilometers voert langs de wijngaarden van Saint-Bris-le-Vineux, naar de top van een heuvel met uitzicht over de stad Auxerre. De enthousiaste geitjes stuiven onderweg iedereen voorbij, maar stoppen voortdurend om te smullen van de struiken. Hier en daar stelen ze ook wat blaadjes van de wijnranken, hoewel hond Rocky z’n best doet om dat te voorkomen.

Na afloop is in de boerderijwinkel een eenvoudige biologische lunch, uiteraard met geitenkaas, mogelijk. Vooraf aanmelden voor de wandeling en de lunch is vereist. Deelname aan de wandeling is gratis. Actuele prijzen voor de lunch staan op de website van La Ferme de Claire. Het is zeker de moeite waard om hier ook wat geitenkaasjes te proberen.

De boerderij is onderdeel van het ecosysteem Ultéria. Op het terrein van 22 hectare zijn ook een houtbedrijf en een Montessorischool gevestigd. Ze opereren vanuit een visie waarin respect voor mensen, dieren, de leefomgeving, de bodem en hulpbronnen centraal staat.