Volnay

Volnay
21190, Volnay

Een klein, prestigieus wijndorp in de Côte de Beaune. Hier zijn het de dames die de wijn promoten om de vrouwelijkheid en de elegantie ervan te benadrukken.


Volnay ligt in een gebied met eeuwenoude wijngaarden. Op een heuvel, tussen de bomen, ziet een Mariabeeld, “Onze Lieve Vrouwe van de Wijngaarden” sinds 1871 toe op de activiteiten van de wijnboeren.

Al in de Keltische tijd werden er wijndruiven aangeplant op de hellingen rond het dorp. Naar het zuiden en het oosten georiënteerd, goed beschermd tegen de wind, genieten ze van de zon. De ideale combinatie van klimaat en bodem geeft een bijzondere elegantie aan de smaak van deze pinot noir druiven. Het dorp brengt maar liefst 29 1ere Cru wijnen voort.

In dit kleine, prestigieuze wijndorp, dat deel uitmaakt van de Côte de Beaune, zijn het de dames die de wijn promoten om de elegantie en de vrouwelijkheid ervan te benadrukken. Van de Volnay wijnen wordt gezegd dat ze “een spoortje rode lippenstift achterlaten, als de afdruk van een kus”.

Op de laatste zaterdag van juni organiseren de dames traditiegetrouw hun Elegance des Volnay. In hun wijngaard, bovenop de heuvel van Volnay, wordt dan in de Clos d’Elegance, enkele wijnstokken geplant door de presidente van die dag. Uiteraard gaat die dag gepaard met een wijnproeverij voor het grote publiek.