Spoorfiets Velorail Morvan

Spoorfiets Velorail Morvan
71540, Cordesse

Fietstocht over een oude spoorlijn in de Morvan, georganiseerd door de voormalige stationschef van Cordesse.


Tot 2011 reden de treinen tussen Autun, Saulieu, Avallon en Paris nog over dit spoor. Toen die lijn werd opgeheven, startte de voormalige stationschef van Cordesse een nieuwe activiteit op “zijn” spoor: de velorail.

Met deze spoorfiets kan een tocht worden gemaakt van Cordesse-Igornay, via Barnay en La Croisotte naar Manlay. Het is, heen en weer, een traject van 22 kilometer dat ruim twee uur in beslag neemt. Dankzij elektrische ondersteuning, is het gemakkelijk trappen.

Natuurliefhebbers zullen genieten van deze excursie. Onderweg trekt het typische landschap van de Morvan aan u voorbij: bossen, een meertje, en mooie uitzichten op de heuvels. Soms laten vossen of reeën zich zien. De route is voor een groot deel beschaduwd.

De fietsrail is geschikt voor jong en oud. Er is zelfs een fiets met babyzitje beschikbaar. Om veiligheidsredenen moeten er altijd twee volwassenen meegaan. De fietsen hebben plek voor vier volwassenen of voor twee volwassenen met drie kinderen.

Een tocht met de velorail kan vooraf via de website worden gereserveerd. De fietstochten over het spoor zijn mogelijk tussen april en november. Zie voor de tijden en de prijzen de website van Velorail Morvan. Er worden ook formules aangeboden met een picknick.

Un vélorail en Autunois ...
Un vélorail en Autunois ...