Spoorfiets Velorail Bazois-Morvan

Spoorfiets Velorail Bazois-Morvan

Chemin de la Fontaine d’Amour, 58120, Château-Chinon (Campagne)

Schaduwrijke fietsroutes over een oude spoorlijn vanuit Château-Chinon.


Met de velorail, een spoorfiets, maakt u een tochtje over een oude spoorlijn die niet meer in gebruik is. Het vertrekpunt is het station van Château-Chinon en daar kunt u kiezen uit twee verschillende routes.

De route Fontaine d’Amour gaat naar Châtin en weer terug naar Château-Chinon. Hij voert door de mooie natuur van de Morvan, langs bomen en beekjes. Het is een beboste omgeving. Daardoor is er onderweg veel schaduw. De totale afstand, heen en terug, is 14 kilometer. Deze tocht duurt ongeveer 1.45 uur.

Het Parcours du Tacot (genoemd naar het treintje dat vroeger door de Morvan reed) is langer. Deze route leidt naar Dun-sur-Gandry en van daaruit weer terug naar Château-Chinon. Onderweg ontdekt u vergeten kunstwerken, oude stationnetjes en de typische landschappen van de Morvan. Heen en terug is het 24 kilometer. Dit parcours neemt ongeveer drie uur in beslag.

De velorails hebben elektrische ondersteuning waardoor het makkelijk trappen is. Ze bieden plaats aan maximaal vijf personen. Per velorail zijn ten minste twee personen nodig met een lengte van minimaal 1.50 meter.

Van april tot en met oktober is de Velorail Bazois-Morvan in de weekenden en op feestdagen beschikbaar. In juli en augustus elke dag. Zie de website voor de vertrektijden. Reserveren kan telefonisch.