Het Rivierhuis en het Vissershuis

Het Rivierhuis en het Vissershuis
Koert van der Velde

Rue du Colombier 26/28, 89450, Saint-Père-sous-Vézelay

Twee authentieke vakantiehuizen aan de rivier de Cure, aan de voet van het schilderachtige Vézelay. Fietsen en kano's zijn aanwezig.


Vézelay vind ik een prachtige plek. Ik kom er al 35 jaar. 

De natuur, de geschiedenis en de religie zijn er overweldigend. 

Met liefde en plezier heb ik twee vakantiehuizen aan de rivier onder Vézelay gerealiseerd, zodat ook u van deze prachtige plek kunt genieten.

De huizen liggen direct aan de oever van de snelstromende rivier de Cure, met uitzicht op het heuvellandschap aan de overkant. 

Vézelay is een middeleeuws pelgrimsstadje. Het heeft een bijzondere, aan Maria Magdalena gewijde, duizend jaar oude kloosterkerk. Direct vanaf huis, loop je op oude pelgrimspaden door de prachtigste natuur. Met de mountainbikes heb je een groter bereik, en met de kano’s kun je de rivier afzakken. 

De huizen liggen in een dorpje in het natuurpark de Morvan, het hart van Bourgogne. Beide zijn ruim, en van alle gemakken voorzien. 

Je kunt je auto op eigen terrein parkeren en in het dorp je eerste levensbehoeften kopen. Er is ook een restaurant. 

In Vézelay heb je allerlei winkeltjes, terrasjes en restaurants en is het goed toeven na een wandeling naar boven. Vanaf daar kun je tientallen kilometers ver kijken. 

In de nabijheid heb je tal van bezienswaardigheden, zoals Les Fontainnes Salees, Bazoches, de grotten van Arcy, Pierre Perthuis, Avallon, Lormes en Noyers.

Vakantiehuis Frankrijk, Bourgogne, aan rivier in natuurpark Morvan bij Vezelay
Vakantiehuis Frankrijk, Bourgogne, aan rivier in natuurpark Morvan bij Vezelay