Rouge & Blanc (bistronomisch)

Rouge & Blanc (bistronomisch)
Les Maritonnes Parc & Vignoble
513 Route de Fleurie – D32, 71570, Romanèche-Thorins

Naam en decor verwijzen naar de wereldberoemde Beaujolais wijn Moulin à Vents en knipogen naar de bekende Franse kok Georges Blanc.


Helemaal in het zuiden van Bourgondië, in het gebied waar grote wijnen zoals de cru Moulin à Vent worden gemaakt, ligt Rouge & Blanc. Het is gevestigd in een oude boerderij uit de 19e eeuw en heeft een terras dat uitzicht biedt op een landschapstuin en wijngaarden. Samen met een aantal andere restaurants binnen en buiten de streek behoort het tot de ambassadeurs van de Beaujolaiswijnen.

Naam en decor van dit restaurant verwijzen naar de Moulin à Vents wijn. Ze knipogen ook naar de bekende Franse kok Georges Blanc. Het restaurant is namelijk onderdeel van de groep van Georges Blanc. Voor veel fijnproevers is Georges Blanc een superster. Deze grote Franse kok kreeg van Michelin de hoogste onderscheiding (3 sterren). In Frankrijk is hij minstens zo bekend als Jonnie Boer en Sergio Herman in Nederland. Wat verder naar het zuiden, in Vonnas (de Ain) waar zijn familie al generaties een restaurant had, stichtte hij een Gourmand Dorp met hotels en restaurants.

Maar Rouge & Blanc is zeker geen sterrenrestaurant. Het streven van Georges Blanc is om in de regio restaurants te openen die authenticiteit, eenvoud, kwaliteit, gezelligheid, en toegankelijkheid met elkaar combineren. Daar is hij met Rouge & Blanc zeker in geslaagd. Voor een nette prijs worden er prima Bourgondische menu’s geserveerd. Uiteraard met wijnen uit de streek.