Les Gourmets (bistronomisch)

Les Gourmets (bistronomisch)
45, Rue Gabriel Bouthière, 71190, Étang-sur-Arroux

Een prima, eenvoudig en verzorgd menu voor een ongelooflijk lage prijs. Huisgemaakt door een chef-kok met een passie voor patisserie.


In 2013 opende de toen 25-jarige chef-kok Benoît Berthoud restaurant Les Gourmets langs de D994 in Étang-sur-Arroux. Hij beschikte op dat moment al over 10 jaar ervaring in het vak en had onder andere bij het chique restaurant Clos du Cèdre in Beaune (1 Michelin ster) gewerkt. Het was zijn bedoeling om, met die ervaring uit de gastronomische restaurants, betaalbare maaltijden te gaan bereiden; iets minder luxueus, maar wel met vakmanschap klaargemaakt. Daar streeft hij nog altijd naar.

De chef-kok van Les Gourmets doet z’n uiterste best om de prijs van het dagmenu zo laag mogelijk te houden. Voor een ongelooflijk bedrag (€ 15 in 2022) serveert hij op werkdagen een prima lunchmenu van drie gangen. Geen liflafjes maar eenvoudige, verzorgde gerechten met verse producten. Alles is huisgemaakt. Hij kookt in de Bourgondische traditie en heeft een passie voor patisserie. Desserts zijn dan ook zijn specialiteit.

Les Gourmets ligt langs een doorgaande weg en heeft al heel lang een functie als restaurant. Het pand stond anderhalf jaar leeg voordat Benoît Berthoud zich hier vestigde. De eetzaal is strak en sober ingericht en is toegankelijk met een rolstoel. ‘s Zomers is er een terras aan de straatzijde. Behalve aan goede, betaalbare maaltijden hecht de chef-kok ook aan een correcte en vriendelijke bediening.