Le Chat (bistronomisch)

Le Chat (bistronomisch)
42, Rue des Guérins, 58200, Villechaud

Gerechten met sterke, geconcentreerde smaken in een restaurant met een warme sfeer.


Aan de gevel van deze voormalige bar is niet af te leiden dat binnen een warm restaurant is gevestigd. Restaurant Le Chat (de kat) ligt aan een klein pleintje, Place du Chat, in een gehuchtje enkele kilometers ten zuiden van Cosne-sur-Loire. Het etablissement dateert uit 1856. Op een oude ansichtkaart van rond 1900, die op de bar van het restaurant staat, is te zien hoe de destijds nog zeer landelijk gelegen Bistro au Chat er toen zag.

Toen ze het pand in 2008 kochten, wilden de huidige eigenaren (Laurent Chareau en Nathalie Julien) de naam uit 1856 niet veranderen. Overigens houden ze zelf ook van katten. Daarnaast hebben ze een grote passie voor wijnen: bij een goed bord eten, hoort immers ook een goede wijn. Hun restaurant is gevestigd in “de gouden driehoek” van Pouilly Fumé, Sancerre en de Côteaux du Giennois. Die passie voor wijnen komt niet alleen tot uitdrukking op de wijnkaart, maar ook in het interieur van het restaurant.

Chef-kok Laurent Chareau, die tot 2007 in Parijs werkte, biedt niet de traditionele Bourgondische keuken aan. Hij houdt ervan om originele gerechten met sterk geconcentreerde smaken en een verrassende textuur te creëren. Bij mooi weer worden zijn maaltijden op het terras geserveerd.