L’Aspérule (bistronomisch)

L’Aspérule (bistronomisch)
34, Rue du Pont, 89000, Auxerre

In een oud, eenvoudig pand in de binnenstad van Auxerre bereidt de chef-kok van L'Aspérule zeer smaakvolle maaltijden.


In een smal, oud pand in de binnenstad van Auxerre is restaurant L’Asperule gevestigd. Het heeft slechts ruimte voor zo’n 20 couverts en is zeer eenvoudig ingericht. Alle aandacht gaat uit naar de gerechten die de chef bereidt.

Het restaurant werd in 2014 geopend door Keigo Kimura die vrijwel direct een Michelin ster behaalde. In 2018 ging deze Japanner, die ervaring had opgedaan in de grote Franse keukens, naar Dijon en zijn ster verhuisde mee. Hij hield het restaurant in Auxerre. Daar worden nog altijd zeer smaakvolle gerechten geserveerd.

L’Aspérule betekent in het Nederlands Lievevrouwebedstro. Keigo Kimura maakte kennis met deze plant in een restaurant waar hij eerder had gewerkt en de chef dagelijks wilde planten plukte. De geur van de bloem doet denken aan gedroogd gras. Het aroma komt in de buurt van tonkabonen. In sommige Europese landen is lievevrouwebedstro, dat in mei en juni bloeit, een beschermde plant. In Frankrijk niet.

In de keuken van L’Aspérule wordt echter niet met lievevrouwebedstro gewerkt. Wel gebruikt de chef andere verse producten van het seizoen. Hij kookt Frans met een Japans tintje.

L’Aspérule is van dinsdag tot en met zaterdag geopend voor lunch en diner. Zie de website voor de exacte tijden en de prijzen van de menu’s.