La Table d’Héloïse (bistronomisch)

La Table d’Héloïse (bistronomisch)
7, Rue de Mâcon, 71250, Cluny

Genieten van verfijnde smaken, met uitzicht op de Grosne. Door Michelin onderscheiden met een Bib Gourmand.


La Table d’Héloise ligt aan de rivier de Grosne op ongeveer een kilometer afstand van de beroemde Abdij van Cluny. ‘s Zomers gaan de grote ramen in de eetzaal open en is het er heerlijk eten aan het water. Maar ook de rest van het jaar kan men er genieten van de verfijnde gerechten die chef-kok Patrick Dutartre bereidt. Michelin beloonde dit restaurant met een Bib Gourmand, een onderscheiding voor een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Patrick Dutartre keerde samen met zijn echtgenote Nathalie in 2004 terug naar zijn geboortestreek nadat hij bij goede restaurants, onder andere in Parijs en Brussel, ervaring had opgedaan. Hun streven is om de Bourgondische gastronomie in een eigentijdse en gezellige sfeer te presenteren, waarbij eenvoud wordt gecombineerd met gulheid. De keuken is authentiek en innovatief. Smaken van producten komen er mooi tot hun recht. Ze hebben allebei een passie voor wijnen uit binnen- en buitenland. Vandaar hun gevarieerde en uitgebreide wijnkaart.

La Table d’Héloise is onderdeel van de Hostellerie d’Héloise, een hotel met 12 kamers. Het pand, een oud familiehuis dat dateert van eind 18e eeuw, werd door Patrick en Nathalie Dutartre gerenoveerd. Daarbij wilden ze de geest en de ziel van het familiehuis vasthouden. Ook de naam bleef ongewijzigd. De vorige eigenaren waren liefhebbers van geschiedenis en noemden hun zaak naar Héloïse; het ongelukkige meisje dat zich in de 12e eeuw liet verleiden door de veel oudere Abélard, een rijke en beroemde filosoof. Na de geboorte van hun zoon moest zij het klooster in en werd hij gecastreerd. Abélard werd opgevangen door Petrus de Eerbiedwaardige, de abt van Cluny. De briefwisseling tussen Héloïse en Abélard is door de eeuwen heen bewaard gebleven.

Zie voor openingstijden en het menu van het restaurant de website.