La Fontaine Cavalier (bistronomisch)

La Fontaine Cavalier (bistronomisch)
Domaine Jeunot, 58130, Urzy

Uitstekend eten in een voormalige 19e-eeuwse boerderij en ’s zomers genieten van een kreeftmenu, cocktails met hapjes, een picknick in het park, of rum met sigaren.


Op nog geen 10 kilometer ten noordoosten van Nevers, vlakbij het enorme Bos van Bertranges, is restaurant La Fontaine Cavalier te vinden. Het ligt te afgelegen om er toevallig langs te komen. Fijnproevers uit de omgeving weten het adres echter prima te vinden.

Het restaurant is gevestigd in een 19e-eeuwse boerderij op het landgoed Jeunot. In de tweede helft van de jaren ’80 kreeg de boerderij een nieuwe bestemming als restaurant. De vorige eigenaar had een passie voor paarden en was ruiter (cavalier). Ooit was er in het park van het domein een waterbron (fontaine). Zo ontstond de naam La Fontaine Cavalier.

In 2010 nam chef-kok Eric Nobécourt het restaurant over. Zelf geeft hij aan zich zowel door de Japanse als de Italiaanse keuken te laten beïnvloeden. Hij houdt van de precisie en schoonheid van Japanse gerechten. Italië spreekt hem aan vanwege de smaken en het genieten van lekker eten. Verder vindt hij het leuk om nieuwe dingen uit te proberen.

Zo bedacht hij de Soirées de la Fontaine. ‘s Zomers kunnen zijn gasten elke donderdagavond kiezen uit vier verschillende formules. Het restaurant serveert een kreeftmenu met champagne. Op het terras kan men loungen met kleine hapjes en cocktails. In het park wordt een picknick georganiseerd met koude voor-, hoofd- en nagerechten. En bij het zwembad is het thema “Rum en Sigaren”: liefhebbers kunnen er, op gepaste afstand van de andere gasten, genieten van verschillende soorten rum en sigaren.

Het restaurant serveert zowel lunch als diner. Het is op maandag- en dinsdagavond alsmede woensdag de hele dag gesloten. Zie voor exacte openingstijden en het menu de website.