L’Embellie (bistronomisch)

L’Embellie (bistronomisch)

245 Route de Pont sur Grosne, 71250, Sainte-Cécile

Heerlijk eten in de rustieke eetzaal of op het terras. Of op uw eigen vakantieadres! De chef is door Michelin bekroond met een Bib Gourmand.


In een klein en rustig dorpje, een paar kilometer buiten Cluny, runnen chef-kok Sebastien en zijn vrouw Céline Mazoyer sinds 2009 restaurant L’Embellie. Het is er prima eten in één van de twee rustieke eetzalen of, bij mooi weer, buiten op het terras. Sinds 2017 heeft het restaurant een Bib Gourmand. Dat is een onderscheiding van Michelin voor een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Wat er vanuit de grote, blinkende en moderne keuken op de borden komt, is allemaal huisgemaakt. Tot aan het brood toe. Zelf omschrijven Sebastien en Céline hun keuken als gastronomisch, mooi en geraffineerd. Er wordt gewerkt met verse producten uit eigen omgeving. Specialiteiten van de chef zijn Oeufs en Meurette (gepocheerde eieren in rode wijnsaus), Riz de Veau (kalfszwezerik), en Lièvre à la Royale (met ganzenlever gevulde haas in een rode wijnsaus).

Geen zin om uit eten te gaan en toch proeven uit de keuken van deze chef-kok? Dat kan. Op het parkeerterrein voor het restaurant staat een gekoelde automaat met verse gerechten om mee naar huis te nemen. Ze zijn wat eenvoudiger dan wat er binnen op tafel komt, maar eveneens door de chef persoonlijk gemaakt. Doorgaans is er keuze uit twee of drie gerechten. De automaat is in 2021 geïnstalleerd en loopt goed. Hij is 24 uur per dag, 7 dagen per week in bedrijf. Vooraf bestellen hoeft niet: er worden voldoende porties gekookt om, indien nodig, bij te kunnen vullen. De instructies op de automaat zijn zowel in het Frans als in het Engels.