L’Apostrophe (bistronomisch)

L’Apostrophe (bistronomisch)
27 Avenue de la Gare, 71600, Paray-le-Monial

Sfeervol en smaakvol tafelen in dit restaurant bij het station van Paray-le-Monial.


Restaurant L’Apostrophe valt op door z’n moderne, sfeervolle ambiance. Het is met smaak ingericht en een zeer plezierige omgeving om te tafelen. Ook de keuken mag er zijn.

De chef-kok kookt modern, vanuit een klassieke basis, en wil gasten graag laten proeven van de smaken uit zijn kindertijd. Samen met zijn vrouw zoekt hij in de regio naar de beste producten om die in L’Apostrophe te kunnen serveren. Daarbij werkt hij graag met vis.

Na ervaring te hebben opgedaan in gerenommeerde restaurants, startten Frédéric et Catherine Garrivier in 2009 hun eigen zaak. Omdat hun restaurant elders in Paray-le-Monial te klein werd, verhuisden ze in 2016 naar deze locatie. Het pand werd in 1870 gebouwd als Hôtel de Bourgogne en later, vanwege de ligging bij het station, omgedoopt tot Hotel Terminus (eindpunt).

Met de verhuizing namen ze echter de vertrouwde naam van hun eigen restaurant, L’Apostrophe, mee. Die verwijst naar het gelijknamige Franse tv-programma dat tussen 1975 en 1990 wekelijks werd uitgezonden en waar ze graag naar keken.

Behalve een restaurant, is L’Apostrophe ook een hotel met 15 kamers. Het schaduwrijke terras in de achtertuin wordt ’s zomers geopend zodat gasten bij mooi weer buiten kunnen eten.