Cornemuse (eetcafé)

Cornemuse (eetcafé)

93, Route du Haut Morvan, 58430, Arleuf

Een vrolijk beschilderd gebouw met een eetcafé, bar en in de weekenden gezellige traditionele muziek.


Aan de D978, de doorgaande weg tussen Nevers en Autun, ligt een gebouw dat zowel aan de binnen- als aan de buitenkant vrolijk beschilderd is. Het is een prima plek voor een maaltijd zonder poespas, een vieruurtje of een borrelplank.

De kok werkt met typische producten en gerechten uit de Morvan. Wie van een stevige pannenkoek houdt, moet er beslist de crapiaux proberen.

Ooit was de Cornemuse een herberg met stallen. In de jaren ’90 bouwde de toenmalige eigenaar een grote zaal met dansvloer voor feesten, concerten en evenementen. Ook veranderde hij de naam Hôtel de Poste, in Cornemuse (doedelzak) uit eerbetoon aan de traditionele muziek uit de Morvan. Een bevriende schilder decoreerde de muren uit dank voor zijn verblijf in de Cornemuse. Van tijd tot tijd worden de muurschilderingen binnen en buiten vernieuwd.

De huidige eigenaren lieten aan de zijkant van het gebouw een terras en een baan voor het jeu de quilles (kegelen) aanleggen. Vrijwel elk weekend organiseren ze concerten. Behalve folkloristische muziek, wordt er ook jazz en rock gespeeld. Op woensdagavonden kan men er vaak meedoen met dansen uit de Morvan.

De keuken is van woensdag tot en met zondag open vanaf het middaguur tot het begin van de avond. Zie de website voor exacte openingstijden en het menu.