Bistrot Lucien (bistronomisch)

Bistrot Lucien (bistronomisch)

6, Rue du Chambertin, 21220, Gevrey-Chambertin

Een bistro, ingericht in de sfeer van de wijnbouwers, gelegen in een prestigieus wijndorp en door Michelin beloond met een Bib Gourmand.


Bistrot Lucien, in Gevrey-Chambertin is onderdeel van de Rôtisserie du Chambertin. Die bestaat uit een hotel met twee restaurants: het gastronomische restaurant La Table d’Hôtes heeft een Michelin-ster en een groene ster voor duurzaamheid. Bistrot Lucien is door Michelin onderscheiden met een Bib Gourmand vanwege z’n uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

De bistro serveert authentieke, traditionele gerechten die rijk zijn aan smaak. Ze worden bereid met verse ingrediënten, afkomstig uit de omgeving. Alles is er huisgemaakt. De chef-kok werkt met lokale producenten die, net als hijzelf, aandacht hebben voor de natuur en het milieu.

De Rôtisserie is gevestigd in het centrum van Gevrey-Chambertin. Dit plaatsje ligt aan de Route des Grands Crus, in één van de meest prestigieuze wijngebieden van Bourgondië. De gebouwen van het hotel en de twee restaurants dateren uit de 17e en 18e eeuw. Eerder waren ze van wijnbouwers, een kuiper (vatenmaker) en wijnhandelaars.

In 1967 startten de toenmalige eigenaren met de Rôtisserie du Chambertin. Zij openden een restaurant, ingericht in de sfeer van de wijnbouwers, waar de bijzondere wijnen uit de streek goed tot hun recht konden komen. Met z’n klassieke Bourgondische keuken wist het restaurant ook toen al een Michelin-ster te behalen.

Na een aantal jaren van leegstand, werd de Rôtisserie in 2014 heropend. De huidige eigenaren hebben de gebouwen gerestaureerd zonder afbreuk te doen aan de authenticiteit ervan. Zij willen hun gasten ontvangen met een gezellige sfeer en in de traditie van vroeger. Daar past ook een goed glas wijn bij. Het spreekt voor zich dat de Rôtisserie een uitstekende wijnkelder heeft. Er is zelfs een wijnbar waar men ’s middags terecht kan voor een wijntje met een vleesplankje.

De bistro serveert enkel de lunch en is van dinsdag tot en met zondag open. Zie de website voor exacte tijden en de menukaart.