Betterave (vegetarisch)

Betterave (vegetarisch)

17, Rue Lamonnoye, 21000, Dijon

Smaakvolle gerechten in het centrum van Dijon. Volledig vegetarisch en locavor.


In de Bourgogne zijn ze nog niet echt gewend aan vegetarisch eten. Het is zoeken naar goede vegetarische restaurants. Chef-kok Hugo Schneider, afkomstig uit Montbard, en zijn partner Emma Wise kozen er bewust voor om zich in het historische centrum van Dijon te vestigen; daar weten ze zich verzekerd van voldoende gasten die hun uitstekende vegetarische keuken kunnen waarderen.

Vlakbij het hertogelijk paleis openden ze in 2020 La Betterave, des lègumes et du beurre (“de biet, groenten en boter”). De boter is toegevoegd aan de naam omdat ze van een zeer gulle keuken houden. La Betterave heeft een smalle langgerekte eetzaal die eenvoudig, en met heel veel verschillende lampen, is ingericht. In de kleine open keuken bereidt de chef-kok smaakvolle gerechten. Zijn kookstijl omschrijven ze zelf als bruut en delicaat, met uitgesproken smaken.

Het restaurant is volledig vegetarisch en “locavor”. Het werkt dus met lokale ingrediënten: 95% van wat er op tafel komt, heeft niet meer dan 200 kilometer gereisd. Uitzonderingen zijn de koffie, het zout en de suiker. Daarvoor wordt nog naar alternatieven gezocht. Verder bepalen de tuinders uit de omgeving, met hun verse aanbod van dat moment, wat er wordt gekookt in de Betterave. Er is één menu, met inbegrip van een drankje (al dan niet met alcohol), dat wekelijks wisselt.

Zie voor openingstijden en het menu de website van het restaurant.