Auberge des Gourmets (bistronomisch)

Auberge des Gourmets (bistronomisch)
9, Place de l’Eglise, 71700, Le Villars

Verfijnde gerechten in een rustieke herberg op het platteland onder Tournus. Vanuit de eetzaal kijkt u, door de vloer, in de wijnkelder. Dit restaurant heeft een Michelin Bib Gourmand.


Enkele kilometers onder Tournus ligt, aan de Saône, het rustige plattelandsdorpje Le Villars. In 2020 nam Guillaume Laublanc hier de Auberge des Gourmets over. Na jarenlang te hebben gewerkt in (sterren)restaurants in Frankrijk in Zwitserland, keerde hij terug naar zijn geboortestreek. 

De ervaring van deze chef-kok is te proeven in zijn verfijnde en soms verrassende gerechten die een combinatie van traditie en creativiteit weerspiegelen. In 2024 kreeg hij van Michelin een Bib Gourmand onderscheiding vanwege de goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. De specialiteiten van dit huis zijn: duif uit Baudrières (een dorpje enkele tientallen kilometers noordelijker), kip uit Bresse, biologische eieren en groenten. 

De Auberge is aan de buitenkant makkelijk te herkennen aan z’n zonnige gele kleur. Bij binnenkomst worden de gasten verwelkomd men een groot fresco uit 2005 dat werd geschilderd op basis een oude ansichtkaart van Le Villars. In de eetzaal ernaast kunnen ze door de vloer, die deels van glas is, een blik werpen in de wijnkelder waar circa 2.000 flessen worden bewaard. Allemaal afkomstig uit Frankrijk en de meeste uit de directe omgeving. De selectie van wijnen sluit aan bij de ambitie van de chef-kok om met verse, regionale seizoensproducten te werken.

Zie voor exacte openingstijden en het menu de website van het restaurant.

Neem voor of na het eten ook even een kijkje in het mooie Romaanse kerkje (11e/12e eeuw), de Sainte Marie-Madeleine, aan de overkant van het dorpspleintje. Aan de zijkant van het kerkje starten twee wandelroutes (5,7 respectievelijk 11,3 kilometer) langs de Saône.