Auberge des Chenêts (bistronomisch)

Auberge des Chenêts (bistronomisch)
10, RN 6 Valloux, 89200, Vault-de-Lugny

Bourgondisch eten in een warme sfeer. Al sinds 1997 beloond met een Michelin Bib Gourmand voor de goede verhouding prijs-kwaliteit.


Auberge des Chenêts (“herberg van de haardijzers”) ontvangt gasten in een aangename, warme sfeer. De grote open haard is de blikvanger van de eetzaal en tevens het embleem van het restaurant. De naam van de Auberge verwijst ernaar.

Bernard en Michèle Gillot namen Auberge des Chenêts in mei 1996 over. Op dat moment was het al een restaurant. Ze werden begin 1997 door Michelin onderscheiden met een Bib Gourmand voor hun goede prijs-kwaliteitverhouding. Recent hoorden ze van Michelin dat geen enkel ander restaurant in Frankrijk de Bib Gourmand al zoveel jaren onafgebroken heeft.

Chef-kok Bernard Gillot geeft een eigentijdse interpretatie aan traditionele Bourgondische gerechten. Daarnaast maakt hij originele moderne gerechten. Het zijn rijke smaken die hij zijn gasten voorzet.

Auberge des Chenêts ligt ten noorden van Avallon aan de doorgaande weg naar Auxerre en is, vrijwel het hele jaar door, te herkennen aan de fleurige gevel. De vrolijke bakken met bloemen nodigen uit tot een bezoekje. Vlak voor het pand staat een flitspaal die altijd werkt. Rem dus op tijd af voor het restaurant.