Angie’s Burger (fastfood)

Fast-food restaurant
Angie’s Burger (fastfood)
4, Rue Pierre Mendès, 58120, Château-Chinon

Origineel fastfood restaurant voor een American Diner in de Morvan.


Een dagje fastfood in plaats van de Bourgondische keuken? Dan kunt u terecht bij Angie’s Burger in Château-Chinon. Dit originele fastfood restaurant, in retro Amerikaanse stijl, behoort niet tot een wereldwijde keten. Het is een lokaal initiatief.

De vrouw die schuilgaat achter de naam Angie is Angelique Desbruyères. Zij wilde een uniek restaurant opzetten. Daarin is ze geslaagd. Op een klein bedrijventerrein, buiten het centrum van Château-Chinon richtte ze een loods van een voormalige textielfabriek in als Amerikaans restaurant uit de jaren ’50 en ’60: gezellige vintage turquoise stoeltjes en krukjes met kunststof bekleding, vrolijke gele en roze muurschilderingen van oude Amerikaanse auto’s, een jukebox, een flipperkast, een biljart…

Op het menu staan burgers zoals de Boogy Woogy, Texan of Veggie burger. Maar ook hot-dogs, wraps, nuggets donuts, en muffins. Angie belooft de gasten een lunch of diner met kwaliteitsproducten: knapperig brood, mals vlees en verse salades. Naast de gebruikelijke drankjes wordt er ook Amerikaans bier geserveerd.

Het restaurant is nagenoeg elke dag open voor lunch en diner. Geadviseerd wordt om van tevoren even te bellen en te reserveren. Angie's Burger ligt buiten het centrum, in een zijstraat van de D978.